Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criza financiară creşte vânzările de cărţi de bucate

Criza economică globală a determinat o creştere a vânzărilor de cărţi de bucate, de volume cu subiecte financiare şi de biografii ale unor cunoscuţi oameni de afaceri, susţin marile companii de distribuţie, citate de Reuters.

Interesul pentru subiecte financiare este vizibil şi în performanţele de vânzări ale anumitor cărţi precum "Zece paşi pentru a ajunge bogat: Cum au ajuns cei bogaţi acolo (Şi cum puteţi să ajungeţi şi voi!)", care, după ce s-a situat pe locul 2.407 în topul vânzărilor pe Amazon.com., acum se află în topul zece al bestseller-urilor.

"S-a mai discutat mult în această perioadă şi despre faptul că oamenii nu vor mai mânca în oraş pentru a economisi bani", a spus purtătorul de cuvânt de la Amazon, Tammy Hovey. "Într-adevăr, am observat un interes crescând pentru cărţi cu specific gastronomic", a completat aceasta. Din acest motiv, în rândul celor mai bine vândute cărţi pe Amazon se regăseşte şi "Cartea de bucate a magazinelor de 99 de cenţi: Ingrediente la preţuri reduse".

Border Group Inc., a doua companie ca mărime în domeniul comerţului de carte din Statele Unite, şi Amazon, cel mai mare retailer de cărţi online, indică faptul că au constatat un trend ascendent al consumului de carte pe subiecte financiare, de la analize economice ale crizelor trecute până la biografii ale unor cunoscuţi oameni de afaceri.

"Oamenii sunt dornici de cunoaştere şi încearcă să înţeleagă ce se întâmplă cu lumea şi cum s-a putut ajunge în acest moment de criză", a spus Kathryn Popoff, vicepreşedinte al Border Group Inc.

"Nu ne referim doar la vânzările de carte înregistrate doar la un titlu sau două, ci la datele de vânzări la diferite titluri care ne-au făcut să recunoaştem o tendinţă - oamenii încearcă să înţeleagă ce se întâmplă în prezent cu criza economică", a spus aceasta.

Una dintre aceste cărţi, care a înregistrat un record de vânzări încă din momentul lansării, a fost "The Snowball", prima biografie autorizată a miliardarului Warren Buffett, un adevărat "guru" al investiţiilor, a cărui companie, Berkshire Hathaway, a investit 8 miliarde de dolari în General Electric Co. şi Goldman Sachs. În prezent, cartea se află pe primul loc pe lista bestseller-urilor de non-ficţiune din New York Times şi pe poziţia a cincea în topul vânzărilor pe Amazon.com.

"Sper ca citind aceste cărţi să primesc nişte răspunsuri legate de ce pot să fac şi să scap de sentimentul de neputinţă generat de această criză", a spus Anne White, o artistă din Nebraska care a achiziţionat două cărţi care au ca temă criza financiară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criza financiară creşte vânzările de cărţi de bucate .
 Vizualizări articol: 302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criza financiară creşte vânzările de cărţi de bucate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei