Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei sferturi dintre copiii care navighează pe internet spun că au văzut lucruri şocante

Trei sferturi dintre copiii care navighează pe internet spun că au văzut pe web imagini şocante, potrivit unui sondaj efectuat de organizaţia de caritate National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) din Marea Britanie, informează BBC.

Organizaţia de caritate şi-a reînnoit apelul către producătorii şi comercianţii de computere de a instala sisteme de securitate care să-i împiedice pe copii să vizioneze scene cu conţinut violent sau sexual.

NSPCC a organizat un sondaj pe site-ul dedicat copiilor There4me.com, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. 377 din totalul celor 497 de copii care au participat la sondaj au declarat că s-au simţit deranjaţi de imagini văzute pe internet.

Un copil a postat pe site-ul There4me mesajul următor: "Am văzut imagini violente. Nu le căutasem intenţionat. M-am îngrozit". Un alt copil a declarat că sora lui, în vârstă de opt ani, a căutat poze cu animale şi a găsit reclame pornografice.

 

Măsuri şi avertismente

NSPCC doreşte ca posturile de televiziune şi site-urile cu conţinut video să elimine materialele ofensatoare în cel mult câteva ore de la descoperirea lor. Zoe Hilton, consultant NSPCC a spus că organizaţia a constatat cu "îngrijorare" că celor mici le este foarte uşor să acceseze "materiale şocante de pe internet" şi că aceştia pot să îşi "piardă inocenţa vizionând scene de sex între adulţi, lupte violente între câini, oameni care se mutilează şi copii care sunt agresaţi."

Hilton consideră că orice copil ar trebui să folosească doar computere care conţin un software pentru protecţia copiilor.

"Actualele computere de pe piaţă îi lasă pe părinţi să caute şi să instaleze singuri acel software care filtrează materialele nepotrivite pentru copii. Aceasta poate fi o procedură complicată pentru anumiţi clienţi", a explicat Hilton.

Organizaţia de caritate NSPCC îndeamnă producătorii de computere să instaleze acest software înainte de a vinde computerele. De asemenea, organizaţia cere celor de la posturile publice de televiziune "să acorde mai multe resurse financiare şi umane pentru a verifica mai des site-urile proprii, pentru a înlătura materialele dăunătoare şi ofensatoare şi pentru a se asigura că site-ul este bine marcat, uşor de folosit şi nu afectează copiii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sferturi dintre copiii care navighează pe internet spun că au văzut lucruri şocante.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei sferturi dintre copiii care navighează pe internet spun că au văzut lucruri şocante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei