Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să treceţi peste o ceartă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Chiar dacă nu vă plac, discuţiile în contradictoriu sunt inevitabile. Cui nu i s-a întâmplat să se certe cu partenerul de viaţă, cu colegul de birou sau cu cea mai bună prietenă?

Un conflict poate fi aplanat mai uşor atunci când nu au fost discuţii violente. Dacă spiritele sunt încinse şi aţi apucat să vă adresaţi cuvinte jignitoare, este mult mai dificil să restabiliţi armonia. Pentru a vă detaşa de cearta care tocmai a avut loc, trebuie să luaţi în considerare diversele puncte de vedere. Inevitabil, tensiunea va creşte dacă protagoniştii îşi menţin poziţia. Singura soluţie este de a da dovadă de flexibilitate în opinii şi în modul de abordare a unei situaţii. Să daţi vina pe celălalt şi să fiţi convins că acesta greşeşte în timp ce dumneavoastră aveţi dreptate nu serveşte la nimic. Acceptaţi faptul că partenerul are dreptul de a gândi altfel decât dumneavoastră sau decât oricine altcineva. Acesta este primul pas spre reconciliere. Cel mai important este să înţelegeţi de la bun început că, în ciuda divergenţelor, este posibilă găsirea unui punct de interes comun.

 

Cauzele conflictului

Întrebaţi-vă care sunt adevăratele cauze care au dus la izbucnirea conflictului. Uneori, motivele aparente pentru care vă certaţi ascund cauze mai profunde. Se vorbeşte deseori despre „picătura care a umplut paharul”. În această situaţie nu este suficientă rezolvarea cauzelor evidente, ci trebuie instituit un dialog.

 

Lăsaţi deoparte orgoliul

Reconcilierea înseamnă să acceptaţi că nu l-aţi putut convinge şi că nu i-aţi putut schimba părerea, mai ales când dumneavoastră sunteţi convinsă că el s-a înşelat. Trebuie să acceptaţi că va continua să gândească la fel ca înainte. Există apoi situaţiile în care trebuie să ştiţi să admiteţi că nu aveţi dreptate. Astfel, îi veţi arăta interlocutorului dumneavoastră că relaţia este mai importantă decât dacă aveţi dreptate sau nu. Dacă încercaţi mereu să demonstraţi că dumneavoastră sunteţi cea care are dreptate, veţi dovedi, în schimb, că acordaţi o mai mare importanţă victoriei decât încercării de a găsi o modalitate de a aplana conflictul. Adoptarea unei strategii permanente de concurenţă în urma căreia să existe un învingător şi un învins nu reprezintă o abordare corectă a unei situaţii de tensiune. Pentru a ajunge la împăcare, trebuie să încercaţi să nu ridicaţi tonul şi să evitaţi să adresaţi cuvinte jignitoare. Doar în acest fel veţi putea ajunge la un rezultat satisfăcător.

 

Dorinţa de împăcare

Cei care nu ştiu să se împace trebuie să evite certurile cu ceilalţi. Pentru aceste persoane, conflictul poate fi comparat cu o stradă fără ieşire, riscând ca în scurt timp să rămână fără prieteni. Pentru ceilalţi, în schimb, conflictele nu reprezintă un pericol major deoarece vor găsi mereu calea de a rezolva situaţiile. În cea mai mare parte dintre cazuri este recomandat ca dumneavoastră să fiţi cea care face primul pas. Acest lucru vă va permite să renunţaţi la emoţiile negative şi să vă apropiaţi de persoana cu care v-aţi certat. Acesta poate fi numit un comportament adult şi astfel se câştigă mai mult din rezolvarea unui conflict decât din a-l continua şi a-l alimenta.

 

Mai mult decât cuvinte

Discuţiile fac bine, însă nu sunt suficiente. Există multe alte modalităţi pentru a comunica şi a exprima dorinţa de împăcare. Este vorba despre gesturi şi mici atenţii. De exemplu, dacă faceţi o favoare unei prietene cu care v-aţi certat, îi veţi demonstra în acest fel că disputa a fost depăşită şi că nu mai este nevoie de aşa-numita discuţie între patru ochi.

 

Împăcaţi-vă în pat

V-aţi certat cu partenerul de viaţă? Atunci când vă duceţi la culcare, murmuraţi-i la ureche „iartă-mă”. Veţi vedea că situaţia se va schimba imediat. Trebuie, în schimb, să evitaţi să recurgeţi la sex pentru a vă camufla supărarea. Aceasta nu este o modalitate prin care să renunţaţi la dialog.

Obiectivul mângâierilor şi sărutărilor este acela de a-i demonstra partenerului că este bărbatul pe care l-aţi dorit mereu, în ciuda defectelor sale. Această atitudine îi va oferi siguranţa că este iubit şi că dumneavoastră sunteţi dispusă să treceţi peste ceartă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să treceţi peste o ceartă.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să treceţi peste o ceartă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei