Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noul puritanism, pe podiumurile de prezentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o vară de modă încărcată cu imprimeuri florale, haine din saten şi materiale vaporoase, designerii propun colecţii cu totul diferite pentru sezonul de toamnă-iarnă.

Parcă în acord cu situaţia economică existentă la nivel global, mai multe case de modă au dat optimismul colorat pe austeritate, hainele propuse de acestea fiind marcate de o tentă sumbră, ce incită parcă la economie şi cumpătare. Putem spune că, în cele mai multe dintre colecţiile propuse pentru acest sezon, se regăseşte ideea de puritanism. Cei care sunt admiratori declaraţi ai casei de modă Prada, simbolul stilului urban, se pot bucura sau poate mira acum de un cod vestimentar ce propune moderaţia şi modestia, dar, bineînţeles, toate acestea la preţuri extravagante.

Bazându-şi colecţia pe doar patru tipuri de imprimeuri, casa Prada propune haine cu croieli ciudate şi forme simple, cămăşi închise până la ultimul nasture, fuste lungi, ghete înalte, legate cu şireturi şi rochii în stilul victorian, toate combinând dantela cu transparenţa, pentru a crea un efect deosebit.

 

Stilul Amish face ravagii

Pe podiumurile de la Milano, casa de modă Marni, caracterizată prin simplitate, a pus în evidenţă această simplitate dusă chiar până la minimalism, propunând rochii foarte lungi, purtate peste pantaloni, şi o linie a siluetei ce atinge chiar limitele disproporţionalităţii.

Chiar şi la Londra, designerul britanic Luella a trimis pe podium manechine îmbrăcate în negru complet, în rochii cu croieli foarte simple, ţinute „înviorate” de colanţi de lână roşii sau portocalii. În acelaşi timp, la prezentarea colecţiei lui Richard Nicholl, manechinele păreau să fi fost teleportate direct din comunităţile Amish americane, totul fiind completat cu rochii din lână, cămăşi albe şi bonete.

„Ca întotdeauna, moda reflectă conştiinţa socială şi economică”, explică specialiştii. S-a mai spus că „acest nou puritanism este reacţia lumii modei la criza economică, reflectată nu neapărat într-o economisire la nivel financiar, ci mai degrabă într-o abordare mai puţin evidentă a consumerismului”.

 

Puritanismul în modă, explicat de psihologi

Imprimeurile florale, dungile şi bulinele sunt date deoparte, făcând loc hainelor uni, pentru că, spun creatorii de modă, imprimeurile de orice fel scot în evidenţă. Codul vestimentar Amish este total opus culturii în care genţile supradimensionate şi decolteurile adânci fac legea.

„Dacă în cadrul colecţiilor de modă se regăseşte nevoia de întoarcere la puritanism, putem spune că aceasta este o încercare a elitei industriei modei de a se distanţa de concepţia potrivit căreia a afişa cât mai mult înseamnă totul”, a explicat psihologul Jacqueline Marson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul puritanism, pe podiumurile de prezentare.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noul puritanism, pe podiumurile de prezentare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei