Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internetul este bun pentru creier

Internetul contribuie la creşterea capacităţii de funcţionare a creierului în cazul persoanelor de vârsta a doua sau a treia, potrivit unui studiu dat recent publicităţii de Universitatea California din Los Angeles, informează BBC News Online.

Echipa de la universitatea americană a stabilit că, în momentul în care utilizatorul caută ceva pe internet, în creier sunt stimulaţi centrii nervoşi responsabili pentru luarea deciziilor şi pentru operaţiunile de gândire complexe.

Cercetătorii au spus că navigarea online ar putea contracara schimbările psihologice care intervin o dată cu îmbătrânirea şi care determină încetinirea proceselor din creier.

Studiul a fost publicat în American Journal of Geriatric Psychiatry şi precizează că, pe măsură ce creierul îmbătrâneşte, apar o serie de schimbări, inclusiv diminuarea şi reducerea activităţii celulelor nervoase, care influenţează performanţa.

S-a crezut mult timp că activităţile care menţin activitatea creierului, cum ar fi dezlegarea de cuvinte încrucişate, ar putea ajuta la minimalizarea impactului diminuării proceselor mentale, apărută în urma înaintării în vârstă. Studii de dată recentă au arătat că în lista de procese elaborată anterior se poate adăuga şi navigarea pe internet.

 

Căutările pe internet contribuie la mai buna funcţionare a creierului

"Rezultatele studiului sunt încurajatoare, tehnologiile computerizate de ultimă oră putând avea efecte psihologice şi potenţiale beneficii asupra adulţilor de vârstă medie sau în vârstă", a declarat Gary Small. "Efectuarea de căutări pe internet declanşează procese complicate în creier, acestea putând contribui la îmbunătăţirea funcţionării creierului", a adăugat acesta.

Cel mai recent studiu a fost realizat cu ajutorul a 24 de voluntari, cu vârste de 55-76 de ani, dintre care jumătate erau utilizatori de internet experimentaţi.

Fiecare dintre voluntari a fost conectat la un aparat de scanare a creierului în timp ce efectua două procese diferite: căutări pe internet şi lecturarea unei cărţi. Ambele activităţi au generat activităţi semnificative în regiunile din creier care controlează vorbirea, cititul, memoria şi capacităţile vizuale.

Căutările online au generat activităţi suplimentare importante în zone separate ale creierului, care controlează procesul decizional şi mecanismele complexe a gândirii, însă numai în cazul persoanelor experimentate în ceea ce priveşte navigarea pe internet.

 

Descoperiri fascinante

Cercetătorii au declarat că au comparat activitatea de lectură cu multitudinea alegerilor pe care oamenii trebuie să le facă atunci când navighează pe internet pentru a obţine informaţii relevante. Ei au sugerat că persoanele care abia încep să navigheze pe internet nu au încă abilităţile şi strategiile necesare pentru a realiza o căutare online de succes.

"O sarcină cotidiană simplă, precum efectuarea de căutări pe internet, pare să îmbunătăţească circuitul din creierul adulţilor în vârstă, ceea ce demonstrează că creierele noastre sunt sensibile şi pot continua să înveţe chiar şi atunci când îmbătrânim", a declarat unul dintre realizatorii studiului.

"Aceste descoperiri fascinante se adaugă cercetărilor anterioare, care sugerează că oamenii în vârstă şi de vârstă medie pot reduce riscul de demenţă prin efectuarea de activităţi care le stimulează creierul", a declarat Rebecca Wood, Chief Executive Alzheimer's Research Trust. "Utilizatorii de internet în vârstă fac exact acest lucru. Interacţiunile sociale frecvente, exerciţiile regulate şi menţinerea unei diete echilibrate pot reduce şi riscul apariţiei demenţei", a spus ea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internetul este bun pentru creier.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internetul este bun pentru creier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei