Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gates, Oprah şi Angelina Jolie, în topul personalităţilor cu cel mai mare simţ al responsabilităţii

Omul de afaceri Bill Gates, producătoarea de televiziune Oprah Winfrey şi actriţa Angelina Jolie s-au situat pe primele locuri în topul personalităţilor cu cel mai mare simţ al responsabilităţii, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat recent de o firmă de asigurări americană, informează Reuters.

Mai mult de 1.000 de persoane din Statele Unite, care au participat la acest sondaj, au spus că apreciază foarte mult simţul responsabilităţii, cu toate că nu descoperă prea des această calitate la cei din jurul lor.

"Rezultatele sondajului arată că oamenii îşi doresc mai mult simţ al responsabilităţii în vieţile lor, dar nu ştiu întotdeauna cum să obţină acest lucru", a declarat Kathy McManus, de la Liberty Mutual Group, o puternică firmă de asigurări care a organizat acest sondaj.

15% dintre cei intervievaţi l-au desemnat pe Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, drept omul de afaceri cu cel mai mare simţ al responsabilităţii din lume, în timp ce Oprah Winfrey şi Angelina Jolie domină clasamentul vedetelor care deţin această calitate (8%).

Cu toate acestea, 33% dintre participanţii la acest sondaj au declarat că nu pot să desemneze nici o vedetă la capitolul "simţ al responsabilităţii", iar 37% dintre ei au declarat acelaşi lucru despre oamenii de afaceri.

Mai mult de 75% dintre persoanele chestionate consideră că reality show-urile au un impact negativ asupra responsabilităţii personale, iar un procent asemănător a considerat că atenţia mass-media asupra stilului de viaţă al vedetelor a făcut să scadă simţul reponsabilităţii în rândul oamenilor obişnuiţi.

Când au fost rugaţi să se autoevalueze, profesorii, tinerii şi cuplurile căsătorite şi-au acordat cele mai mari note la capitolul "responsabilitate" dintre toţi participanţii la sondaj.

"Americanii asociază responsabilitatea personală cu obligaţiile familiale şi cu efectele pe care acţiunea unei persoane le are asupra celorlalţi", a fost concluzia citată în declaraţia companiei de asigurări.

70% dintre americani consideră că au devenit mai reponsabili în ultimii cinci ani, în timp ce 74% consideră că oamenii din jurul lor au devenit mai puţin responsabili în aceeaşi perioadă de timp.

În medie, peste 70% dintre americani cred că adolescenţii, adulţii tineri şi părinţii sunt mult mai puţin responsabili în prezent decât erau în urmă cu 20 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gates, Oprah şi Angelina Jolie, în topul personalităţilor cu cel mai mare simţ al responsabilităţii.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gates, Oprah şi Angelina Jolie, în topul personalităţilor cu cel mai mare simţ al responsabilităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei