Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îmbunătăţirea memoriei, la îndemâna oricui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu vă mai amintiţi titlul ultimei cărţi pe care aţi citit-o? Nu ştiţi niciodată unde aţi pus cheile? Nu vă îngrijoraţi! Creierul dumneavoastră are nevoie de o serie de exerciţii pentru a fi menţinut în formă. Ca să vă îmbunătăţiţi memoria aveţi nevoie de antrenament.

Privilegiul de a învăţa nu este rezervat doar studenţilor sau tinerilor. Pentru a folosi creierul la maximul capacităţilor sale, este recomandat să îl antrenaţi zilnic, memorând diferite lucruri care vă sunt utile în viaţa de zi cu zi: numerele de telefon pe care le folosiţi cel mai des, cuvintele cântecului dumneavoastră preferat, codul sistemului de alarmă de la birou, citatele care vă plac din cărţile pe care le citiţi.

 

Condiţii

Şi somnul este indispensabil pentru a reuşi să vă concentraţi şi să aveţi o capacitate bună de memorare. De fapt, în timp ce dormim, creierul nostru clasifică toate informaţiile acumulate în timpul zilei. Iată de ce, atunci când dormim prost şi puţin, amintirile noastre sunt perturbate.

De asemenea, o alimentaţie sănătoasă şi variată joacă un rol important în funcţionarea creierului. Faptul că peştele e un aliment-cheie pentru a avea o bună memorie e un lucru cunoscut de toată lumea. Peştele este bogat în fosfor şi este benefic atât pentru creier, cât şi pentru întregul organism.

Reţineţi, de asemenea, că afinele sunt recomandate persoanelor care doresc să-şi îmbunătăţească memoria.

Nu trebuie să vă neglijaţi nici sănătatea, căci stresul sau stările depresive pot avea efecte negative asupra capacităţii de concentrare, de învăţare şi de memorare.

 

Sfaturi

Păstraţi-vă calmul şi nu ezitaţi să apelaţi la metode de relaxare precum yoga sau masaje ori de câte ori aveţi ocazia. Limitaţi şi consumul de alcool şi de tutun, deoarece acestea alterează o parte din receptorii cerebrali. De asemenea, evitaţi, pe cât este posibil, consumul de ceai şi cafea, care afectează capacitatea de memorare. Organizaţi-vă. Puneţi-vă ordine în idei şi stabiliţi care sunt priorităţile dumneavoastră. Lipiţi o listă pe frigider sau treceţi-vă în agendă lucrurile pe care trebuie să le faceţi în următoarele zile.

Şi jocurile de cărţi, şahul sau cuvintele încrucişate reprezintă un bun antrenament pentru creier şi pentru memorie. Tehnici de memorare.

Încă din copilărie, suntem învăţaţi să folosim metode pentru a memora regulile matematice, teoriile din fizică, formulele chimice simple sau complexe. De ce să nu folosiţi aceste tehnici şi în viaţa de zi cu zi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbunătăţirea memoriei, la îndemâna oricui.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Îmbunătăţirea memoriei, la îndemâna oricui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei