Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alungaţi moleşeala de după-amiază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După-amiaza simţiţi, deseori, cum nivelul de energie scade până aproape de zero şi ciocolata vă face cu ochiul mai mult ca niciodată. Nu vă lăsaţi pradă ispitei. Mai bine puneţi în aplicare câteva trucuri care vă vor ajuta să vă revigoraţi, menţinându-vă în acelaşi timp şi silueta.

Pentru a combate oboseala chiar înainte ca ea să se instaleze, foarte importantă este masa de prânz. Obişnuiţi-vă ca în acest moment al zilei să mâncaţi o porţie moderată de alimente ce conţin carbohidraţi cu asimilare lentă (pâine integrală sau paste, de exemplu), pe care să o completaţi cu o porţie consistentă de proteine precum tonul, somonul sau carnea de pui. Terminaţi masa cu un fruct sau cu un iaurt: acestea vă vor da energia de care aveţi nevoie pentru a „rezista” până seara.

 

Nu mâncaţi prea mult

O masă consistentă prezintă două dezavantaje majore. În primul rând, conţine multe calorii, iar în al doilea rând, vă provoacă o stare de moleşeală. Porţiile mari de alimente care conţin carbohidraţi stimulează producerea de serotonină, o substanţă care îmbunătăţeşte starea de spirit, dar, în acelaşi timp, acest proces consumă energie şi ne oboseşte.

 

Cafeaua, un aliat

Dacă este băută în cantităţi rezonabile, cafeaua poate fi mai degrabă un aliat decât un duşman. Cel mai potrivit moment pentru a bea o ceaşcă de cafea este la o jumătate de oră după ce aţi terminat prânzul. În schimb, nu veţi beneficia de impulsul de energie pe care vi-l conferă cofeina dacă de-a lungul zilei beţi cafeaua ca pe apă, şi asta pentru că deveniţi repede „imună” la efectele acestei substanţe.

 

Gustările şi apa sunt foarte importante

Dacă nivelul de energie nu se ridică nici la două-trei ore după prânz, atunci cu siguranţă organismul dumneavoastră cere o gustare. Este foarte important să alegeţi gustările „cu cap” şi să ronţăiţi alimente sănătoase, cum ar fi turte de ovăz cu brânză degresată, un măr sau un pumn de alune neprăjite şi nesărate.

Apa este un element foarte important în procesul de combatere a moleşelii de după-amiază. Dacă sunteţi deshidratată, sunt şanse să vă simţiţi şi mai obosită decât sunteţi, pentru că lipsa de apă afectează nivelurile de energie. Ideal ar fi să ţineţi lângă dumneavoastră o sticlă cu apă şi să vă faceţi un obicei din a bea din ea câte puţin pe parcursul întregii zile.

 

Faceţi mişcare

Pe cât posibil, faceţi mişcare de fiecare dată când simţiţi că vă cuprinde oboseala.

Plimbaţi-vă timp de zece minute, dacă aveţi posibilitatea. Nu doar că veţi arde câteva calorii, ci vă veţi şi revigora. Dacă slujba nu vă permite să vă mişcaţi, strecuraţi în program câteva mişcări de stretching sau, pur şi simplu, deplasaţi-vă până la biroul unui coleg, în loc să îi trimiteţi un e-mail sau un mesaj.

 

Culcaţi-vă mai devreme

Poate vi se pare un sfat perimat, însă este foarte important. Dacă nu dormiţi suficient, efectele oboselii se vor face simţite cel mai mult atunci când energia dumneavoastră ajunge la niveluri minime. Dacă într-o zi mergeţi la culcare mai devreme, veţi reduce şansele ca după-amiaza următoare să fie „somnoroasă”.

Dacă nici unul dintre aceste sfaturi nu vă ajută să scăpaţi de moleşeală, poate ar fi bine să consultaţi medicul. Este posibil să fie vorba de o problemă de sănătate, de anemie, lipsă de calciu sau de funcţionarea necorespunzătoare a glandei tiroide.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alungaţi moleşeala de după-amiază.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Alungaţi moleşeala de după-amiază1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei