Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opiniile politice, legate de starea psihică a fiecărei persoane

Cercetătorii care au analizat alegătorii din Statele Unite au ajuns la concluzia că opiniile politice ar putea avea legătură directă cu caracteristicile psihologice ale fiecărei persoane, informează BBC News Online.

Studiul, publicat în revista Science, arată că persoanele sensibile la frică sau ameninţări sunt cele care susţin de regulă dreapta politică. Pe de altă parte, cei care percep pericolele în serii de imagini şi sunete sunt înclinaţi să îi sprijine pe politicienii liberali.

Autorii studiului consider că informaţiile pe care le-au aflat sunt de natură să explice de ce opiniile alegătorilor sunt atât de greu de schimbat.

În cadrul studiului, realizat în Nebraska, 46 de voluntari au fost chestionaţi în legătură cu opiniile lor politice pe o serie de chestiuni, de la ajutorul străin acordat de Statele Unite războiul din Irak, la pedeapsa capital şi patriotism.

Persoanele cu opinii puternice au fost invitate să ia parte la a doua parte a experimentului, care a implicat înregistrarea reacţiilor lor psihologice la serii de imagini şi sunete.

Imaginile au inclus poze ale unei persoane speriate cu un păianjen mare pe faţă şi ale unei răni deschise cu viermi pe ea. Subiecţii au reacţionat la acestea uneori prin reacţii vocale puternice.

Prin măsurarea conducţiei electrice a pielii voluntarilor şi a frecvenţei cu care aceştia au clipit, cercetătorii au stabilit gradul de frică pe care aceştia o experimentau, sensibilitatea la imagini şi sunete.

Astfel, oamenii de ştiinţă au stabilit că subiecţii care au fost cel mai uşor de surprins au viziuni politice de dreapta, ei fiind favorabili pedepsei capital şi alocării de bugete mai mari pentru apărare, însă opunându-se avorturilor.

Cercetătorii au subliniat faptul că studiul lor nu este relevant pentru lumea politică, însă spun că ar putea explica totuşi motivul pentru care este foarte greu să schimbi opiniile pe care le are cineva în cadrul unei dezbateri politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opiniile politice, legate de starea psihică a fiecărei persoane.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opiniile politice, legate de starea psihică a fiecărei persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psihopolitica trimis de
(20 sep 2008, 16:51:48
toti politicienii romani sunt de dreapta, desi simuleaza orientari de stanga, inca la moda prin arealul nostru

dreapta aceasta le vine din frica de pedepse, dupa ce au furat ca in codru

nu se mai poate face, insa, nimic. au distrus o noua generatie de romani, au spalat si reciclat comunismul, au dat loviturile decisive disidentei si intelighentiei romane, singura care se mai putea opune

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei