Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statuia lui Hitler s-a întors la muzeul Madame Tussaud, după decapitare

Statuia din ceară reprezentându-l pe Hitler a fost din nou expusă la muzeul Madame Tussaud din Berlin, după ce a fost restaurată în urma incidentului din luna iulie, când un protestatar îi smulsese capul la doar câteva minute după ce acesta fusese dezvelită, informează Reuters.

La doar câteva minute după ce replica din ceară a lui Adolf Hitler fusese prezentată publicului, un fost poliţist berlinez a sărit peste bariera ce împrejmuia statuia, smulgând capul de ceară al fostului lider nazist.

Reprezentanţii Madame Tussauds au declarat că statuia a fost readusă în camera ce reprezintă un buncăr, de unde vizitatorii pot acum să o privească de după un perete de sticlă, fără a o mai putea atinge.

Statuia de ceară a lui Hitler a stârnit vii controverse în Germania chiar înainte de expunerea sa publică. Criticii au susţinut că figura omului care a condus Germania în cel de-al doilea război mondial şi a ordonat exterminarea evreilor din Europa nu trebuie să fie expusă în acelaşi mod ca replicile din ceară ale unor staruri pop, oameni de stat sau jucători de fotbal celebri.

"Aşa cum am explicat încă de la început, Adolf Hitler reprezintă o parte importantă din istoria Germaniei şi prezenţa figurii sale de ceară are un loc justificat în cadrul expoziţiei, lucru demonstrat şi printr-o serie de sondaje realizate la nivel local", susţin cei de la Madame Tussaud.

Bărbatul care l-a decapitat pe Hitler a declarat presei locale că era deranjat de această expoziţie şi că a realizat atacul pentru a câştiga un pariu.

Aproximativ 25 de muncitori au lucrat, timp de patru luni, la statuia expusă în luna iulie la muzeul Madame Tussaud din Berlin. Ei au utilizat peste 2.000 de fotografii şi materiale de arhivă, inspirându-se din replica din ceară a lui Hitler expusă la filiala londoneză a Madame Tussauds.

În Germania este ilegal să expui simboluri naziste sau artă care îl glorifică pe Hitler.

În ultimii ani, Germania a început să-l trateze pe Hitler cu mai puţine precauţii.

Cel mai cunoscut film despre Hitler, "Ultimele zile ale lui Hitler" (2004), cu Alexandra Maria Lara, a stârnit dezbateri pentru că dictatorul era prezentat într-o viziune mai umană, în ultimele sale zile de viaţă.

Anul trecut, o comedie despre dictator, realizată de regizorul de origine evreiască Dani Levy, a fost lansată în Germania, stârnind iarăşi discuţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia lui Hitler s-a întors la muzeul Madame Tussaud, după decapitare.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Statuia lui Hitler s-a întors la muzeul Madame Tussaud, după decapitare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei