Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Macho-man" dintr-o formulă

Matematica şi-a întins sfera de influenţă chiar şi în domeniul frumuseţii. După ce cercetătorii au reuşit să pună la punct o formulă a siluetei perfecte pentru o femeie, acum a venit rândul reprezentanţilor sexului tare să aibă parte de propria lor formulă.
Umeri laţi, înalt, şolduri înguste - această combinaţie care face orice domn să fie irezistibil nu a suferit cine ştie ce modificări de-a lungul timpului.
Acum, aceste trăsături cheie au fost sintetizate şi într-o formulă matematică, elaborată în cadrul unui studiu realizat de Universitatea britanică din Brunel şi dat publicităţii de ediţia online a revistei Pnas, Academia americană de ştiinţe. Acesta este primul studiu realizat vreodată pe baza unor imagini ale corpului uman, masculin şi feminin, obţinute prin utilizarea unei tehnici speciale de scanare tridimensională.
Studiul le-a permis cercetătorilor să stabilească o relaţie între atractivitate şi simetrie, o caracteristică percepută în mod pozitiv de multe alte specii de animale, ea fiind asociată unei stări bune de sănătate şi în consecinţă cu posibilitatea de a fi un potenţial partener pentru reproducere.

Model de 24 de karate
Pe baza noului model, oamenii de ştiinţă afirmă că pot să "identifice" un fizic atrăgător ţinând cont de 24 de parametrii, printre care lăţimea toracelui, lungimea braţelor şi a picioarelor, precum şi a cefei, braţului şi a antebraţului.
Modelul standard a fost elaborat în cadrul unui experiment al cărui obiectiv a fost acela de a pune în legătură percepţia unui corp ca fiind atrăgător şi caracteristicile acestuia, cum ar fi înălţimea, dimensiunile toracelui sau al sânilor, lungimea picioarelor şi aşa mai departe.
Graţie noi tehnici de scanare tridimensională, cercetătorii au obţinut imaginile a 77 de trupuri, atât masculine cât şi feminine, pe care le-au transferat pe un computer cu o coloraţie neutră şi separate de cap. Sute de măsuri ale corpului, pe care scanarea tridimensională este capabilă să le determine în doar şase secunde au permis identificarea unui indice al "masculinităţii".

Simetrie şi frumuseţe
Cercetătorii au cerut unui grup de 87 de voluntari, femei şi bărbaţi, să privească imaginile imortalizate pe calculator şi să indice trupurile cele mai atrăgătoare. Imaginile preferate de domni erau şi cele care, date fiind dimensiunile lor, erau şi cele mai îndepărtate de indicele masculinităţii. Femeile cu fizicul cel mai puţin simetric aveau valori mai mari decât cele înregistrate în cazul reprezentanţilor sexului tare. Pe baza acestor păreri, oamenii de ştiinţă au stabilit o relaţie între atractivitate şi simetrie, o caracteristică ce denotă pentru multe specii de animale o stare de sănătate bună şi ca atare mai multe avantaje ca potenţial partener de reproducere. În opinia coordonatorului studiului, William Brown, "aşa se explică legătura dintre forma trupului şi atractivitate: proporţiile corpului, forma şi statura sunt semnale semnificative pentru un bun nivel de dezvoltare şi o stare de sănătate bună şi, în consecinţă, oferă indicii clare cu privire la capacitatea individului de a fi sau nu un partener dezirabil în scopul reproducerii".
În plus, în opinia specialistului, se pare că "dacă asimetriile fizice sunt prea mici pentru a fi observate cu ochiul liber, evoluţia a pus la punct o serie de semnale clare, cum ar fi umerii laţi şi şoldurile înguste, pentru a indica masculinitatea".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Macho-man" dintr-o formulă.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Macho-man" dintr-o formulă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei