Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucătăria tailandeză, o bogăţie de arome

Este celebră în lume pentru că reuşeşte să combine în mod fericit ingrediente ce par complet nepotrivite la o primă vedere. Secretul mâncării tailandeze constă în faptul că specificitatea ei este dată de bucătarul care o pregăteşte şi de ocazia pentru care este gătită.
Dacă doriţi să savuraţi feluri de mâncare apreciate în întreaga lume, cel mai bine este să încercaţi specialităţile propuse de bucătăria tailandeză. În esenţă, aceasta reprezintă un amestec extraordinar de vietăţi acvatice, plante şi mirodenii, în care se regăsesc toate cele cinci gusturi elementare: dulce, condimentat, amar, sărat şi acru. Gustând din preparatele tradiţionale tailandeze, veţi constata că bucătăria din această ţară este influenţată de cea chinezească şi că unele dintre ingredientele cel mai des folosite sunt sucul de lămâie verde, usturoiul, ardeiul iute şi un fel de saramură de peşte, o specialitate tailandeză.

Nici o masă fără orez
Orezul reprezintă principalul ingredient folosit în bucătăriile din Thailanda, fiind nelipsit de la prepararea oricărui fel de mâncare. Sortimentul preferat de tailandezi este cel parfumat, cu bobul lung, care are o consistenţă specială şi este uşor lipicios. Ierburile aromate proaspete sunt folosite aproape fără limite pentru prepararea specialităţilor tailandeze, întrucât potenţează gustul mâncărurilor. Un meniu complet în această ţară constă într-un bol de supă fierbinte, o mâncare condimentată şi un sos pentru peşte şi legume; totul poate fi completat cu o salată şi ea condimentată. Echilibrul între gusturi este menţinut prin servirea unor feluri de mâncare necondimentate. La desert, bucătăria tailandeză vă oferă preparate dulci tradiţionale şi fructe proaspete.

Cum se servesc preparatele
În mod normal, tailandezii folosesc linguri şi furculiţe pentru servirea mâncării, pentru că, de obicei, pe masă se pun preparate ce conţin carne de raţă sau de porc. Dacă totuşi alegeţi să mâncaţi supă cu tăiţei, vă puteţi „aventura” să serviţi mâncarea şi cu beţişoare, o practică destul de neobişnuită şi incomodă pentru europeni sau pentru aceia dintre dumneavoastră care nu sunt obişnuiţi cu mâncărurile asiatice. Din acest punct de vedere, se poate constata influenţa stilurilor chinezesc, indian şi japonez asupra culturii gastronomice din Thailanda.

Variante de meniu
Dacă priviţi cu atenţie meniul propus de un restaurant cu specialităţi tailandeze, veţi constata că unele preparate sunt tentante şi delicioase. Un aspect ce trebuie reţinut este faptul că tailandezii se dau în vânt după orez, deci mănâncă orez cu orice. Ca antreuri, ei servesc tot feluri de rulouri, care mai de care mai gustoase, prăjituri de orez şi frigărui, cu care „asortează” sosuri diverse, preparate din ardei iute, usturoi, suc de lămâie sau saramură de peşte. Supa este felul principal de mâncare, servită împreună cu orez şi condimentată şi ea cu ierburi şi mirodenii.

Mâncărurile gătite sunt variate şi bogate în condimente uscate sau ierburi aromate proaspete. Salatele ce se servesc lângă aceste feluri de mâncare pot fi acre, sărate sau dulci, în funcţie de preferinţe, şi pot fi amestecate cu diverse feluri de carne. Şi cum nici o masă nu este completă fără desert, tailandezilor le place să se delecteze cu ceva dulce, după un fel de mâncare foarte condimentat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătăria tailandeză, o bogăţie de arome.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucătăria tailandeză, o bogăţie de arome0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei