Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Speed Dating" pe internet, întâlniri la mare viteză

Francesca Salcido a întâlnit 300 de bărbaţi în 24 de ore fără nici cel mai mic efort. A făcut cunoştinţă cu potenţiali aspiranţi la dragostea ei pe SpeedDate.com, un site de internet american care pretinde că sunt suficiente 90 de secunde pentru a găsi sufletul pereche. 

"Utilizăm camere web şi alte tehnologii de pe internet, căutăm întotdeauna alchimia. Dacă nu există într-un loc, trecem pur şi simplu la persoana următoare", a explicat cofondatorul SpeedDate, Dan Abelon.

Situl foloseşte cele mai recente tehnologii ale internetului pentru "speed dating", un fenomen fulgerător pentru descoperirea rapidă a unui partener, care a apărut în urmă cu zece ani, cu bărbaţi şi femei care treceau de la o masă la alta, în ritmul unui clopoţel, în căutarea dragostei. 

 

30 de secunde pentru a decide dacă o persoană îţi place sau nu

"Sunt suficiente 30 de secunde pentru a decide dacă îţi place sau nu o persoană", a explicat Stephen Stokols, director general al WooMe.com, un site rival al SpeedDate. "Dacă întâlniţi pe cineva care vă place, trei minute sunt suficiente. Dacă nu vă place, 30 de secunde sunt prea multe", a adăugat acesta. 

Pe WooMe, ca şi pe SpeedDate, semnale automate întrerup discuţiile online, care au loc prin intermediul camerelor web, după 90 de secunde până la 3 minute. Cei care au simţit că au întâlnit un posibil suflet pereche pot să se reconecteze mai târziu pentru a dezvolta relaţia. 

Formula diferă în funcţie de site, unele cerându-le utilizatorilor detalii despre viaţa şi pasiunile lor în chestionare scurte sau complexe. 

 

Mai complicat ca în viaţa reală

Aspiranţii discută prin intermediul mail-ului cu persoane care corespund profilului lor, înainte de a se decide dacă rămân sau nu pe site-ul respectiv. 

"La noi, situaţia este mai complicată decât în viaţa reală", a explicat cofondatorul SpeedDate. "Dacă în viaţa reală vedeţi pe cineva care vă place, nu îl abordaţi cu CV-ul pentru a-l compara cu al acestei persoane. Îi vorbiţi pur şi simplu", a adăugat acesta. 

Însă, în loc să se aşeze împreună la o masă de cafenea, cuplurile se pot întâlni utilizând camerele web şi microfoanele de pe site-urile de "speed dating".

"Este un pic cam ciudat, am vrut să mă pun în această situaţie", a spus Francesca Salcido, aspirantă la întâlniri rapide pe internet. "Mama mea mi-a spus: «cu cât depui mai multe candidaturi, cu atât ai mai multe şanse de a găsi un loc de muncă». Mi-am spus că este la fel cu întâlnirile", a povestit aceasta. 

Când site-ul de internet SpeedDate s-a deschis, în urmă cu un an, a facilitat o mie de întâlniri în prima noapte. În prezent, zilnic au loc între 100.000 şi 120.000 de întâlniri virtuale, în aproape 200 de ţări. 

 

Mii de utilizatori online

De cealaltă parte, WooMe raportează 1.000 - 4.000 de utilizatori online în acelaşi timp, indiferent de momentul din zi. 

Potrivit directorilor generali ai celor două site-uri, utilizatorii SpeeDate caută marea dragoste, în timp ce cei ai lui WooMe, mai realişti, caută prieteni. 

„8 - 10% dintre utilizatorii noştri s-au întâlnit, ulterior, în viaţa reală”, a explicat Stokols. "La noi, întâlneşti mai mult noi prieteni, nu neapărat noi iubiţi", a adăugat acesta. 

În acest sens, WooMe a ales doi dintre clienţii săi din Statele Unite care au ocazia să întâlnească în carne şi oase o mie din noii lor prieteni de pe internet.

Aventurile lor sunt imortalizate în texte şi imagini pe WooAroundAmerica.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Speed Dating" pe internet, întâlniri la mare viteză.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Speed Dating" pe internet, întâlniri la mare viteză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei