Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 40 de ani, toţi adulţii din Statele Unite vor fi supraponderali

Dacă tendinţele din ultimele trei decade vor continua, este posibil ca toţi adulţii din Statele Unite să fie supraponderali în 40 de ani, potrivit unui studiu finanţat de guvernul american, publicat în Obesity şi preluat de Reuters.

Cifrele pot părea alarmante sau imposibile, însă cercetătorii spun că, şi în condiţiile în care rata actuală nu va atinge 100%, orice tendinţă crescătoare este îngrijorătoare, pentru că deja două treimi din adulţii americani sunt supraponderali.

"Din punct de vedere genetic şi fiziologic, ar trebui să fie imposibil" ca toţii adulţii americani să devină supraponderali, a spus profesorul Lan Liang, de la Agenţia de cercetări şi calitate a îngrijirii sănătăţii, unul dintre autorii studiului.

Aceasta a indicat, totuşi, că dacă tendinţele din ultimii 30 de ani persistă, "aceasta este direcţia spre care se îndreaptă" populaţia SUA.

Ea a mai spus că unele grupuri din Statele Unite au atins deja rate mari de supraponderalitate şi obezitate: în rândul femeilor afro-americane, de exemplu, rata aceasta este de 78%.

Noile proiecţii se bazează pe datele unui sondaj realizat de guvern în perioada 1970 - 2004.

Dacă tendinţele se menţin, 86% dintre adulţii americani vor fi supraponderali până în 2030, cu o rată a obezităţii de 51%. Până în 2048, toţi adulţii din SUA vor fi moderat supraponderali, au indicat cercetătorii.

Problemele de greutate vor fi mai mari mai ales în rândul afro-americanilor şi al mexicano-americanilor, potrivit acestui studiu. Toate femeile de culoare vor fi supraponderale până în 2034, la fel şi 90% din bărbaţii mexicano-americani.

Liang a indicat că acest studiu ar trebui privit mai mult ca un semnal de alarmă, o demonstraţie a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu se fac schimbări.

Nu numai că silueta americanilor se va modifica, dar şi costurile legate de îngrijirea medicală a persoanelor obeze se vor dubla în fiecare decadă, ajungând la 957 de miliarde de dolari în 2030, adică o şesime din fondurile alocate acestui domeniului sănătăţii publice în SUA.

Liang a mai spus că nu este destul să li se spună oamenilor să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă şi să-şi controleze greutatea printr-o dietă alimentară sănătoasă şi sport. Schimbările trebuie să se facă şi la nivel social - comunităţile să devină prietenoase pentru pietoni, pentru ca oamenii să poată face plimbări pe jos mai des, industria alimentară să ofere alegeri mai sănătoase şi care să ia în calcul conţinutul caloric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 40 de ani, toţi adulţii din Statele Unite vor fi supraponderali.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În 40 de ani, toţi adulţii din Statele Unite vor fi supraponderali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei