Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coriandrul, o plantă care dă aromă preparatelor culinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu siguranţă, toată lumea a auzit de coriandru şi nu puţine sunt doamnele care profită din plin de parfumul deosebit al acestei plante pentru a-şi aroma preparatele culinare.

Coriandrul este o plantă aromată care este folosită în numeroase ţări. În Europa, este utilizat în special pentru condimentarea marinatelor, a legumelor şi a produselor de patiserie. În Orient, se folosesc mai mult frunzele de coriandru în loc de pătrunjel, în timp ce în Asia, acesta este utilizat la prepararea altor condimente. Coriandrul are particularitatea de a fi în întregime comestibil. De la el se folosesc fie frunzele proaspete, fie fructele care au un gust dulceag-amărui, cu o uşoară tentă de iuţeală.

 

Frunzele de coriandru

Coriandru proaspăt se foloseşte la fel ca şi pătrunjelul. El se adaugă după ce luaţi mâncarea de pe foc sau de la cuptor pentru a-şi păstra parfumul. Frunzele pot fi folosite întregi sau tocate şi sunt ideale pentru a condimenta orezul, tocăniţele, fripturile, omletele, sosurile şi salatele.

Coriandrul se îmbină perfect cu peştele, fructele de mare, scoicile, homarii sau creveţii.

 

Seminţele de coriandru

Ceea ce noi numim „seminţe de coriandru” sunt, de fapt, fructele plantei. Acestea sunt aproape sferice, uşor ascuţite la un capăt. Culoarea este de obicei maronie, dar pot fi verzi sau albe. Seminţele sunt comercializate, în general, uscate, dar sunt disponibile şi ca pudră. Ele se adaugă la începutul preparării unui fel de mâncare sau pe parcurs. Se folosesc atât la aperitive, cât şi la felurile principale de mâncare sau pentru aromarea dulceţurilor sau compoturilor.

 

Conservare

Coriandrul măcinat îşi pierde aroma relativ repede, de aceea este recomandat să fie cumpărat întreg, căci este uşor de măcinat, fie într-o râşniţă de cafea, fie în mojar. Coriandrul trebuie depozitat într-un vas închis ermetic, în loc ferit de lumină, umezeală şi aer. Seminţele întregi rezistă foarte mult timp.

Aroma lor poate fi potenţată prin uşoara prăjire înainte de folosire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coriandrul, o plantă care dă aromă preparatelor culinare.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coriandrul, o plantă care dă aromă preparatelor culinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei