Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata albă, delicioasă şi benefică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciocolata albă este rezultatul folosirii untului de cacao, ce nu conţine şi bucăţi de cacao. Printre ingredientele acestei delicatese se mai numără laptele praf, zahărul, lecitina, dar şi diverse arome, dintre care cel mai des folosită este vanilia.

Primul tip de ciocolată albă a fost produs în perioada de după primul război mondial, iar „responsabili” sunt elveţienii. Compania Herbert’s Candies a fost prima care a descoperit ciocolata albă în Statele Unite, însă la un an după ce aceasta cucerise Europa. Popularitatea acestui nou tip de ciocolată a crescut simţitor, în special în America, după anul 1984, când producătorul Nestle a scos pe piaţă un sortiment numit „Nestle Alpine White”, ce conţinea ciocolată albă şi migdale, o combinaţie care a cucerit definitiv consumatorii din America.

 

Norme pentru acest sortiment

Ciocolata albă nu conţine masă şi bucăţi de cacao, prin urmare, amatorii de dulciuri din multe ţări nu o consideră o ciocolată adevărată. Chiar şi aşa, producătorii iau foarte în serios normele ce trebuie respectate în producerea ei. Aceasta trebuie să aibă cel puţin 20 la sută unt de cacao, laptele praf trebuie să reprezinte 14 la sută din masa totală a batonului de ciocolată, iar îndulcitorii trebuie să conţină mai puţin de 55 la sută zahăr. Există şi tipuri care sunt produse cu grăsimi vegetale şi, prin urmare, nu conţin derivaţi de cacao. Culoarea face diferenţa între acest sortiment şi ciocolata albă obişnuită: prima este albă, cealaltă este crem.

 

Diferenţe între ciocolata neagră şi cea albă

Există anumite caracteristici ce diferenţiază ciocolata albă de cea obişnuită. De exemplu, ciocolata „adevărată” conţine boabe de cacao prăjite şi măcinate foarte fin, în schimb, cea albă nu conţine nici un fel de elemente solide de cacao. Cu toate acestea, nu există diferenţe fundamentale între procesele de producere a ciocolatei albe, a celei cu lapte sau a celei amărui: principala deosebire este constituită de ingredientele folosite. Există, bineînţeles, şi unele mici probleme în producerea ciocolatei albe. Cel mai des se întâmplă ca, atunci când ea este topită, untul de cacao să se descompună şi să genereze anumiţi produşi uleioşi, ce nu mai pot fi recuperaţi şi trebuie aruncaţi.

 

Textură fină, gust diferit


Utilizarea untului de cacao este esenţială pentru menţinerea ciocolatei în stare solidă în timpul păstrării la temperatura camerei, contribuind, în acelaşi timp la topirea cu uşurinţă atunci când este mâncată. De aceea, din punct de vedere al texturii, ciocolata albă seamănă foarte mult cu celelalte tipuri de ciocolată, însă gustul este cu totul altul. Altă diferenţă majoră este faptul că nu conţine nici un strop de cafeină, deci este benefică pentru protejarea organismului.

Ciocolata albă poate fi folosită pentru ornarea produselor de cofetărie din ciocolată obişnuită, dar la fel de bine poate fi utilizată în orice produs dulce, în funcţie de dorinţa şi de imaginaţia producătorului. Avantajul acestui sortiment de ciocolată este că untul de cacao pe care îl conţine este un tip de grăsime foarte stabilă şi conţine numeroşi antioxidanţi, care previn alterarea şi cresc perioada în care produsul poate fi depozitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata albă, delicioasă şi benefică.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata albă, delicioasă şi benefică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei