Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu rudele în vacanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe dintre dumneavoastră sunt nevoite să-şi petreacă vacanţa cu rudele şi deseori aceste reuniuni devin medii ideale pentru schimburi de replici mai mult sau mai puţin amabile şi pentru tot felul de tensiuni.

Fie că mergeţi într-o staţiune, la un hotel, la părinţii dumneavoastră sau la ai partenerului, rezultatul este acelaşi: veţi fi nevoite să petreceţi 24 de ore din 24 împreună.

 

Tensiuni familiale


Vacanţele petrecute în familie se pot reduce, în linii mari, la mesele luate împreună, întrucât se pare că atunci se cristalizează mai toate tensiunile familiale. Aveţi impresia că mama dumneavoastră dă prea multă atenţie acestui moment al zilei? Ei bine, acest lucru este cât se poate de normal, având în vedere că nu petreceţi împreună tot timpul, deci vrea să profite cât se poate. Din acest motiv, are o atitudine aproape poruncitoare, cerându-vă să vă prezentaţi la cină la ora 19.00 fix, fără să îşi dea seama că poate aveţi alte planuri pentru seară.

Cum nu este cazul să vă bosumflaţi de fiecare dată când trebuie să mergeţi la masă, există o singură soluţie. Păstraţi-vă calmul. Priviţi mai bine partea plină a paharului: nu sunteţi liberă la ora 19.00, dar după două ore, când cina va fi gata, veţi putea merge în oraş să beţi un cocteil sau puteţi lenevi, pur şi simplu, că doar sunteţi în vacanţă.

 

Copiii, motiv de ceartă

Fie că este vorba de copiii dumneavoastră sau ai vreunei verişoare, micuţii se pot „transforma” în orice moment într-un măr al discordiei, mai ales când se fac anumite remarce cu privire la educaţia pe care o primesc. Trebuie să fiţi oricând pregătită pentru un comentariu de genul „Cum? Laşi copiii să se joace afară la ora zece seara? Când erau ai mei de vârsta lor, la ora asta dormeau deja de mult!”.

Ţinând cont de faptul că educaţia copiilor este un subiect sensibil, cel mai bine este să evitaţi orice discuţie referitoare la această problemă. Veţi scuti multă energie şi mulţi nervi. Cu toate astea, nimic nu vă poate împiedica să îi spuneţi calm verişoarei dumneavoastră că vreţi să vă odihniţi şi că aţi aprecia dacă şi-ar convinge copiii să se joace în altă parte. Până la urmă, doar sunteţi în concediu.

 

Puteţi evita tensiunile

Dacă se întâmplă ca disputele şi conflictele să se repete şi dacă ştiţi că atmosfera tinde să devină mult prea sumbră, aveţi două opţiuni: nu plecaţi în vacanţă cu toată familia, pentru că nimic nu vă împiedică să refuzaţi o astfel de propunere, sau limitaţi-vă şederea.

Dacă aveţi copii şi nu vreţi totuşi să îi lipsiţi de vizitele la bunici, dar vreţi să evitaţi un concediu nereuşit, cea mai bună soluţie ar fi să îi trimiteţi acolo singuri. Dumneavoastră vă veţi bucura de câteva zile de linişte acasă, iar ei vor fi fericiţi, răsfăţaţi de bunici.

În fine, ţineţi cont de faptul că nu prea puteţi schimba oamenii. Treceţi cu vederea anumite lucruri şi nu vă enervaţi pentru orice nimic. Iar pentru a fi sigură că nu vă veţi rata concediul, planificaţi o minivacanţă de o săptămână departe de rude şi de orice s-ar putea transforma într-un conflict în familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu rudele în vacanţă.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu rudele în vacanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei