Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toboşarii au o condiţie fizică mai bună decât cea a fotbaliştilor

Specialiştii britanici sunt de părere că a cânta la tobe în timpul unui concert rock este o experienţă la fel de istovitoare precum cea de care are parte un fotbalist pe parcursul unui meci de fotbal din Premier League, informează dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu, care a durat opt ani, şi la care a participat toboşarul de la trupa Blondie, Clem Burke, cântatul la tobe timp de 90 de minute îi modifică acestuia ritmul inimii, aducându-l la acelaşi nivel cu cel al lui Cristiano Ronaldo în timpul unui meci de ligă.

În timpul cântatului la tobe, ritmul inimii creştea, în medie, la 140 - 150 de bătăi pe minut, dar putea ajunge şi la 190. În timpul unei şedinţe de o oră, Burke reuşea să ardă între 400 şi 600 de calorii.

Testele au inclus măsurarea nivelului de oxigen şi a ritmului cardiac pe parcursul testelor, dar şi al concertelor live.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la universităţile din Chichester şi Gloucestershire.

 

Condiţie fizică şi performanţă

"Există o legătură directă între condiţia fizică şi performanţă. Muzicienii au nevoie de o putere excepţională pentru a da randament, mai ales în turnee. Fotbaliştii se pot aştepta să joace 40 sau 50 de meciuri într-un an. Dar în această perioadă de 12 luni, Clem Burke a cântat la tobe timp de 90 de minute, la fiecare din cele 100 de concerte. Dacă vrei să faci o comparaţie între nivelurile ritmului cardiac al celor doi, nu vei putea face diferenţa".

"Fotbaliştii sunt de părere că un meci de fotbal din Liga Campionilor, jucat o dată la două săptămâni, se traduce printr-o mare epuizare fizică, însă aceşti oameni (toboşarii, n.r.) se ocupă cu astfel de lucruri în fiecare zi, mai ales dacă sunt în turnee", au spus cercetătorii.

Proiectul în care a fost implicat Burke, intitulat "The Clem Burke Drumming Project", a fost realizat în colaborare cu Departamentul de Sănătate, Sport şi Îngrijire Socială, şi a avut ca scop descoperirea de noi programe care să ajute tinerii cu probleme de greutate.

În prezent, la Oxstalls Gloucestershire se construieşte un laborator special pentru cântatul la tobe, iar cercetătorii speră ca şi alţi toboşari să se alăture proiectului.

"Este prima astfel de facilitate din lume şi suntem foarte încântaţi de potenţialul existent. Este o colaborare unică dintre ştiinţă şi artă", a declarat doctorul Steve Draper.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toboşarii au o condiţie fizică mai bună decât cea a fotbaliştilor.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toboşarii au o condiţie fizică mai bună decât cea a fotbaliştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei