Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muzica dată tare determină un consum mai mare de băuturi

Clienţii consumă mai multe băuturi şi beau mai repede dacă muzica din baruri are sonorul la nivel mare, potrivit unui studiu care va fi publicat, în octombrie, în revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research, citat de AFP.

"Studii anterioare au demonstrat că muzica dată tare determină un consum mai rapid şi că prezenţa sau absenţa muzicii influenţează timpul pe care o persoană îl petrece într-un bar. Este pentru prima dată când o abordare experimentală pe teren stabileşte efectele volumului ridicat al muzicii asupra consumului de alcool", a declarat Nicolas Gueguen, profesor de ştiinţe comportamentale la Universitatea din Bretania de Sud, Franţa.

Pentru ca studiul să fie cât mai concret, Gueguen şi colegii săi au mers în două baruri, unde proprietarii le-au permis să modifice volumul muzicii în trei seri de sâmbătă. Ei au ales, la întâmplare, 40 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, care comandaseră câte un pahar de bere, şi au monitorizat timpul în care aceştia au consumat băutura la niveluri sonore diferite.

Autorii studiului propun două ipoteze pentru a explica motivul pentru care muzica dată tare determină un consum mai mare de băutură într-un timp scurt. "Prima ipoteză, în concordanţă cu cercetările anterioare asupra muzicii, a alimentaţiei şi băuturii, este aceea că volumul sonor mare poate provoca o stimulare mai puternică, ce incită persoanele să bea mai repede şi să comande mai mult", a explicat profesorul.

"A doua ipoteză este că muzica dată tare a putut avea un efect negativ asupra schimburilor sociale din bar şi, în consecinţă, clienţii au băut mai mult pentru că au vorbit mai puţin", a menţionat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzica dată tare determină un consum mai mare de băuturi.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzica dată tare determină un consum mai mare de băuturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei