Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un joc de cărţi cu Hitler a stârnit vâlvă în Germania

Un joc de cărţi cu figurile unor foşti dictatori, printre care se numără Adolf Hitler, a stârnit vâlvă în Germania, de la recenta sa lansare pe piaţă, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului Bild, citată de AFP.

Jocul cu 32 de cărţi, numit "Cele 7 familii de dictatori" - dar care, în realitate, implică opt familii de despoţi, din antichitate până în epoca modernă -, "va fi actual încă 1.000 de ani", indică editura Onkel & Onkel pe site-ul său de internet.

Jocul prezintă opt familii ale unor foşti dictatori, printre care se numără italianul Benito Mussolini, portughezul Antonio de Oliveira Salazar, sovieticul Iosif Stalin şi spaniolul Francisco Franco.

Fiecare carte indică vârsta la care dictatorii şi-au preluat funcţia, cea la care au părăsit puterea, cauza morţii şi diverse trăsături de personalitate.

Regulile jocului sunt simple: "nu există", glumeşte editura pe site-ul său de internet, unde se adaugă faptul că "în dragoste şi în război totul este permis, aşa cum o ştie fiecare, iar cel care capitulează, pierde".

"Cum să înveţi capitolele sumbre din istorie? Întrebarea se pune fără încetare, iar răspunsul este: prin jocuri. Din acest motiv, (jocul, n.r.) nu trebuie luat în serios", a indicat şeful editurii, Volker Oppmann, citat de Bild.

Istoricul Arnulf Baring este de părere că există riscul "minimalizării" acestor perioade din istorie. "Cu cât cel de-al Treilea Reich se îndepărtează, cu atât reflexiile asupra acestui subiect devin mai bizare", a spus acesta.

Baring reproşează jocului de cărţi că "pune sceleraţii pe acelaşi plan", pentru că, "în comparaţie cu Hitler, Mussolini era un om de onoare".

Aceeaşi reticenţă a manifestat-o ministrul regional de Interne al Berlinului, Erhart Körting, care este de părere că jocul este "de prost gust".

"Comerţul cu Hitler este, în fond, o evoluţie pozitivă", spune scriitorul berlinez de origine israeliană Rafael Seligmann, intervievat de Bild. Potrivit acestuia, este "un jalon spre normalitate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un joc de cărţi cu Hitler a stârnit vâlvă în Germania.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un joc de cărţi cu Hitler a stârnit vâlvă în Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei