Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A murit ultima mare dansatoare a Hollywood-ului

Cyd Charisse, care a jucat alături de Fred Astaire şi Gene Kelly în numeroase musical-uri din anii '50, considerată ultima mare dansatoare a Hollywood-ului, a murit la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani, a anunţat agentul său, citat de AFP.

"Charisse a fost victima unui infarct", a indicat Scott Stander, care a adăugat că actriţa a murit marţi, la puţin timp după miezul nopţii, în domiciliul său din California.

Născută Tula Ellice Finklea în martie 1921, la Amarillo (Texas), Cyd Charisse a început să studieze dansul la vârsta de şase ani, la indicaţiile medicului său pentru a-şi trata o poliomielită. S-a alăturat legendarei trupe Ballets Russes la vârsta de 13 ani şi a debutat pe marele ecran în 1943, în "Something to shout about".

În 1939, Cyd s-a căsătorit cu profesorul său de dans, Nico Charisse, pe când filma în Franţa cu trupa sa. Cuplul s-a întors în Statele Unite când a izbucnit al doilea război mondial.

Întâi a luat pseudonimul "Sid", de la "sister" (soră), cuvânt pe care unul dintre fraţii ei mai mici nu reuşea să-l pronunţe. Ulterior l-a transformat în "Cyd", pentru că agentului său i s-a părut mai exotic.

 

„Dansând în ploaie”

În 1945, Charisse a obţinut un rol alături de Fred Astaire în "Ziegfeld follies", însă abia şapte ani mai târziu a devenit un star, datorită unui rol mut din "Dansând în ploaie", unde îl seducea pe Gene Kelly dansând cu picioarele ei fabuloase.

Sub contract cu Metro Goldwyn Mayer (MGM), ea l-a regăsit pe Gene Kelly, în "Brigadoon", de Vincente Minnelli, şi pe Fred Astaire, în "Orchestra ambulantă" şi "Silk Stockings". Însă sfârşitul epocii comediilor muzicale cu numere de dans, de la începutul anilor '60, a însemnat şi declinul carierei sale pe marele ecran.

Charisse s-a întors în Franţa pentru a produce ultimul său film muzical, "Black Tights", după care a încercat să se impună în roluri dramatice.

"Să urlu şi să plâng nu era cu adevărat stilul meu", a spus actriţa în timpul unui interviu acordat în 2004. Însă în 1962, ea dădea replica lui Dean Martin şi Marilyn Monroe în "Something's got to give", film rămas neterminat din cauză că Monroe s-a sinucis.

Divorţată de Nico Charisse, Cyd a fost pentru scurtă vreme amanta excentricului Howard Hughes. Este celebru momentul în care acesta i-a trimis o flotă de limuzine pentru a o transporta după ce actriţa şi-a rupt piciorul pe platourile de filmare.

 

Succes până-n anii ’70.

După numărul din "Ziegfeld Follies", MGM i-a oferit cursuri de comedie, însă Cyd a refuzat rolul din "Un American la Paris", pentru că voia să se consacre noului său soţ, cântăreţul Tony Martin.

A continuat să joace până în anii '70, dar şi să facă furori în sălile de dans alături de soţul său. La peste 50 de ani a debutat pe Broadway în "Grand Hotel", unde a jucat un rol făcut celebru de Greta Garbo.

Căsătoria lui Tony Martin, astăzi în vârstă de 95 de ani, şi Cyd Charisse a durat peste 60 de ani. Cuplul a avut un copil.

"Tony este bulversat", a spus Stander. "Are inima frântă", a adăugat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit ultima mare dansatoare a Hollywood-ului.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A murit ultima mare dansatoare a Hollywood-ului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei