Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele dependente de jocuri video nu sunt asociale

Persoanele care joacă perioade îndelungate jocuri video nu sunt neapărat retrase sau asociale, aceasta este concluzia unui studiu realizat de un cercetător australian, informează Reuters.

Cu toate acestea, studiul remarcă faptul că perioada foarte mare petrecută în cadrul jocurilor video poate afecta sănătatea.

 

Jucători cu probleme.

Studiul realizat de Daniel Loton a stabilit că 15% dintre cei 621 de respondenţi adulţi ai unui sondaj online au fost identificaţi drept "jucători cu probleme", care petrec peste 50 de ore pe săptămână jucând diverse jocuri. Cu toate acestea, numai 1% dintre respondenţi s-au dovedit a avea capacităţi de socializare reduse, cei mai mulţi suferind de timiditate.

"Rezultatele sugerează că jocurile video nu cauzează probleme sociale şi că problemele sociale nu determină pe nimeni să se apuce de jocuri video", a spus Loton. "Important de observat este că nici măcar jucătorii problemă nu prezintă semne care să indice o lipsă a capacităţilor de socializare sau a respectului de sine", a spus el.

 

Dependenţa.

Loton a declarat că principalele caracteristici care indică un jucător "dependent" sunt preocuparea obsesivă faţă de joc - perioada de timp petrecută în joc afectând activitatea la locul de muncă, somnul şi relaţiile cu cei apropiaţi - şi imposibilitatea de a se opri din joc.

Jucători cu probleme se întâlnesc de cele mai multe ori în jocurile de tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Games), cum ar fi "Ultima Online" sau "World of Warcraft", ultimul având peste 10 milioane de abonaţi activi în întreaga lume, a stabilit studiul.

Loton, care a recunoscut că a jucat întotdeauna jocuri video, a petrecut ultimii doi ani realizând studiul, care a analizat în special bărbaţi australieni.

 

Alt studiu.

"Analiza mea a arătat că există foarte puţine cazuri în care problema jocului excesiv este determinată de absenţa capacităţii de socializare", a spus el.

Rezultatele acestui studiu au fost date publicităţii după ce, anul trecut, American Medical Association (AMA) a clasificat persoanele pasionate de jocuri de tip MMORPG drept "oarecum marginalizate social, care se simt singure emoţional sau au dificultăţi de socializare în viaţa reală".

Invocând îngrijorarea reprezentată de utilizarea excesivă a jocurilor video, AMA ia în calcul adăugarea "dependenţei de jocuri video" în indexul bolilor mentale, la revizuirea acestuia, în 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele dependente de jocuri video nu sunt asociale.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele dependente de jocuri video nu sunt asociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei