Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Similea şi Constantiniu cer daune de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor în filmul "4,3,2"

Cântăreţii Angela Similea şi Cornel Constantiniu cer casei de producţie Mobra Films daune morale de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor pe coloana sonoră a filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, susţinând că nu au fost remuneraţi pentru acestea.

Avocatul lui Cornel Constantiniu şi al Angelei Similea, Victor Hăbăşescu, a declarat că după ce va fi efectuată o expertiză în dosar, prin care să se stabilească cuantumul încasărilor filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", vor fi cerute şi daune materiale.

Hăbăşescu susţine că producătorii filmului nu i-au cerut acordul lui Constantiniu pentru folosirea piesei "Lasă lumea să vorbească", nu a fost întocmit nici un contract pe drepturi de autor, şi artistul nu a fost astfel remunerat. De asemenea, el a mai spus că Angela Similea, a cărei piesă "Te aud mereu" a fost folosită pe coloana sonoră a filmului, are contract cu regizorul Cristian Mungiu în care se precizează că i-a permis să îi folosească vocea numai pentru filmul de cinematograf, nu şi pentru varianta comercializată pe DVD.

Procesul intentat casei de producţie Mobra Films a avut primul termen marţi, iar discuţiile vor fi reluate pe 9 septembrie.

 

Ce zice Mungiu.

Regizorul Cristian Mungiu a declarat, într-un comunicat de presă, că, "în ce o priveşte pe doamna Angela Similea, domnia sa a semnat un contract prin care cedează companiei drepturile referitoare la melodiile respective, «pe orice suport, prin orice mijloace, prin orice procedeu cunoscut sau care urmează a fi cunoscut»".

"În ce-l priveşte pe domnul Cornel Constantiniu, după apariţia în presă a informaţiilor privind încasările de milioane de dolari (ale "4,3,2", n.r.), avocatul domniei sale a solicitat în numele clientului său o sumă suplimentară, de circa 50 de ori mai mare decât cea achitată deja", a declarat Cristian Mungiu în comunicat.

 

4,3,2.

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film românesc care a câştigat premiul Palme d'Or, acordat la ediţia de anul trecut a Festivalului de film de la Cannes.

Povestea a două studente căministe, desfăşurată într-o singură zi din anul 1987, când Găbiţa (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), caută să facă un avort – ilegal la acea vreme, a devenit cunoscută în toată lumea. Astfel, după ce a reuşit să obţină la Cannes trofeul suprem din partea unui juriu prezidat de Stephen Frears, în circa nouă luni, "4,3,2" a obţinut, potrivit Mobra Films, mai multe premii internaţionale, printre care: premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Presei Cinematografice) şi Premiul Educaţiei Naţionale din Franţa - tot la Festivalul de Film de la Cannes, FIPRESCI Grand Prix pentru cel mai bun film al anului 2007 - la Festivalul de Film de la San Sebastian, Hollywood Film Award, cel mai bun film şi cea mai bună actriţă (Anamaria Marinca) - la ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, cel mai bun film european şi cel mai bun regizor european al anului - European Film Academy 2007, premiul pentru cel mai bun film străin şi premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov) - Los Angeles Film Critics Association, cel mai bun film străin - Chicago Film Critics Awards, cel mai bun film al anului 2007 - Times and Sunday Times Critics.

Potrivit site-ului http://www.boxofficemojo.com, în prezent, filmul are încasări de 9,58 de milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Similea şi Constantiniu cer daune de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor în filmul "4,3,2".
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Similea şi Constantiniu cer daune de 20.000 de euro pentru folosirea pieselor lor în filmul "4,3,2"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei