Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii care se uită în gol în clasă sunt cei mai deştepţi

Elevii care se uită în gol în timp ce se află în sala de curs sunt cei mai deştepţi din grup, deşi în mod tradiţional profesorii îi califică drept visători şi le spun mereu că trebuie să fie atenţi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, preluat de thisislondon.co.uk.

De fapt, copiii au rezultate mai bune la şcoală dacă se uită în anumite puncte din spaţiul sălii de curs sau pe fereastră în loc să se concentreze permanent la profesor, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Stirling.

În ciuda aparenţelor, aceştia, de fapt, se concentrează asupra muncii lor sau încearcă să înveţe ceva nou, spun autorii acestui studiu.

Cercetătorii le recomandă profesorilor să verifice dacă elevii se uită suficient de des prin spaţiu, semn că îşi consolidează informaţiile primite.

 

Rezultate mai bune.

La studiu au participat peste 230 de copii, cu vârste între 5 şi 18 ani. Cei calificaţi drept "visători" au obţinut rezultate mai bune la teste, fapt care sugerează că elevii care se uită des în anumite puncte din spaţiu în timpul lecţiei acumulează mai bine informaţiile decât cei care fac acest lucru mai rar.

De exemplu, tinerii cu vârste între 4 şi 6 ani aveau mai degrabă tendinţa de a evita să-şi privească interlocutorul în ochi dacă aveau de efectuat o sarcină dificilă sau nouă, dar se uitau mai puţin în gol dacă sarcina era realizată împreună cu o persoană familiară.

Pentru copiii mai mari, refuzul de a privi interlocutorul în ochi era mai degrabă asociat cu complexitatea sarcinii decât cu familiaritatea persoanei care îl testa.

Studiul sugerează faptul că elevii îşi feresc privirea atunci când încearcă să efectueze o sarcină dificilă sau nouă, a indicat profesorul Gwyneth Doherty-Sneddon, autorul lucrării, care a fost finanţată de Consiliul de cercetare economică şi socială.

 

Semn bun.

Cercetătorii spun că refuzul de a privi profesorul în ochi poate fi "un semn pozitiv" şi că elevii care practică acest lucru sunt de fapt cei care achiziţionează cele mai multe informaţii.

Cercetătorii cred că atenţia copiilor este distrasă în momentul în care creierul este ocupat cu interpretarea indiciilor vizuale oferite de profesor.

Specialiştii cred că studiul poate ajuta profesorii să înţeleagă starea mintală a copiilor cu autism, deficit de atenţie (ADHD) sau cu sindromul Williams (persoane hipersociabile şi care utilizează în exces contactul vizual).

Descoperirea cercetătorilor britanici promite să ofere noi informaţii despre funcţionarea socială şi mintală a acestor grupuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii care se uită în gol în clasă sunt cei mai deştepţi.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Elevii care se uită în gol în clasă sunt cei mai deştepţi2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frica,teama.. trimis de
( 4 iun 2008, 14:08:51
Sunt profesori care prin natura lor ,datorita privirii si fizicului aspru pe care il au ,nu pot fi priviti in ochi.Se intampla si invers ,atunci cand un profesor este in fata unor elevi noi sau este mai timid.Ca eleva ,imi amintesc ca am avut profesori la care ma puteam uita in ochii lor fara nici o jena si altii la care nici nu ridicam capul din carte ,doar tabla,plansa,caiet...Daca nu te uiti la profesor nu inseamna ca nu auzi si nu analizezi ceea ce spune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei