Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Variaţiile genetice pot prezice riscul de tulburări posttraumatice

Variaţiile unei gene care joacă un rol în răspunsurile organismului la stres ar putea permite prezicerea riscului de tulburări emoţionale de care suferă anumite persoane după traumatisme, potrivit unui studiu american publicat, ieri, în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.

Persoanele care în copilărie au fost maltratate şi care prezintă o variaţie a genei FKBP5, asociată cu răspunsul organismului la stres, prezintă un risc mai mare de a suferi de simptome posttraumatice.

Profesorul Rebekah Bradley, de la facultatea de medicină din cadrul Universităţii Emory, Atlanta, şi echipa sa de cercetători au încercat să afle rolul variaţiilor genetice ale genei FKBP5.

La studiu, desfăşurat în perioada 2005 - 2007, au participat 900 de persoane care au suferit traume grave în copilărie, cu venituri mici şi care locuiau la oraş.

Tulburările de stres posttraumatice, care provoacă stări psihiatrice ce afectează viaţa pacientului, ating cel puţin 7% din populaţia americană, cu o rată mai ridicată în rândul foştilor combatanţi şi în zonele urbane defavorizate, unde predomină violenţa.

Cercetătorii au încercat să determine dacă aceste variaţii genetice au vreo legătură cu abuzurile suferite în copilărie sau cu alte tipuri de traumatisme şi dacă ele permit prezicerea tulburărilor la vârsta adultă.

Specialiştii au examinat factorii genetici şi psihologici ai participanţilor la studiu utilizând o anchetă combinată cu teste genetice.

Cercetătorii au descoperit că gravitatea traumatismelor suferite în copilărie şi cea a altor tipuri de şocuri pot prezice separat gradul tulburărilor la vârsta adultă. Variaţiile genei FKBP5 permit prezicerea severităţii simptomelor posttraumatice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Variaţiile genetice pot prezice riscul de tulburări posttraumatice.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Variaţiile genetice pot prezice riscul de tulburări posttraumatice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte