Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amy Winehouse, regina Grammy 2008

Cântăreaţa britanică de muzică pop Amy Winehouse a fost recompensată cu cinci premii, printre care cele pentru cea mai bună artistă pop solo şi cel mai bun cântec, la cea de-a 50-a ediţie a premiilor Grammy care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit variety.com.

Marea surpriză a acestei ediţii aniversare a Grammy a fost, însă, veteranul jazz-ului Herbie Hancock, care a câştigat premiul pentru cel mai bun album al anului.

Winehouse, în vârstă de 24 de ani, a câştigat cele mai importante cinci premii, pentru cea mai bună înregistrare şi cel mai bun cântec - "Rehab" -, cel mai bun artist nou, cea mai bună artistă pop solo şi cel mai bun album pop - "Back to Black", cu care a devenit celebră la nivel internaţional.

Starul stilului hip hop Kanye West, în vârstă de 30 de ani, care a condus în topul nominalizărilor la opt categorii, a câştigat patru premii Grammy. Cântăreţul nu a reuşit, însă, ceea ce spera de două ediţii, şi anume să obţină premiul pentru cel mai bun album al anului. West a câştigat premiile Grammy pentru cel mai bun album rap, cel mai bun artist de rap solo, cel mai bun cântec rap şi cel mai bun duet rap.

Hancock a obţinut premiul Grammy pentru cel mai bun album, pentru "River: The Joni Letters", un tribut adus cântăreţei canadiene Joni Mitchell. Hancock a mai câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz contemporan, al 12-lea din cariera sa. Nimeni nu se aştepta ca Hancock să câştige, pentru că până şi nominalizarea sa a constituit o surpriză.

Ultima dată când o discografie jazz a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album a fost în urmă cu 43 de ani: Stan Getz şi Joao Gilberto, cu "Getz/Gilberto."

Ca o coincidenţă, Joni Mitchell a câştigat premiul Grammy la categoria pop instrumental, cu "One Week Last Summer".

 

Pe scenă... prin satelit.

Din cauză că urmează o cură de dezintoxicare şi pentru că a obţinut viza de acces pe teritoriul Statelor Unite în ultimul moment, Winehouse a interpretat două cântece prin satelit, de la o locaţie din Londra, "You Know I'm No Good" şi "Rehab".

Vince Gill a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album country, în timp ce trupa Foo Fighters a câştigat premiul pentru cel mai bun album rock.

Lista câştigătorilor multipli a fost mai scurtă ca în ceilalţi ani: Bruce Springsteen şi Karen Clark-Sheard de la grupul gospel Clark Sisters au fost singurii artişti recompensaţi cu câte trei premii. Printre artiştii care au câştigat câte două premii s-au numărat Hancock, White Stripes, Foo Fighters, Alicia Keys, Chaka Khan, regretatul Michael Brecker, Mary J. Blige, Clark Sisters şi Leonard Slatkin.

 

Omagii.

Ediţia aniversară a premiilor Grammy s-a deschis cu înregistrări vechi cu Frank Sinatra, din anii '60, prilej pentru Alicia Keys să cânte "Learnin' the Blues". Carrie Underwood a adus şi ea un omagiu marelui artist, interpretând "Before He Cheats".

Alături de Sinatra au mai fost onorate mari staruri din ultimii 50 de ani, printre care s-au numărat The Beatles, George Gershwin şi Cher.

Beatles au fost onoraţi de Cirque du Soleil şi distribuţia filmului "Across the Universe", în timp ce Beyonce a dansat şi a menţionat nume de mari artiste - Aretha Franklin, Sarah Vaughn, Mahalia Jackson, Donna Summer etc. - după care a prezentat-o pe Tina Turner, cu care a cântat câteva hituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amy Winehouse, regina Grammy 2008.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amy Winehouse, regina Grammy 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte