Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caligrafia, esenţială pentru exprimare şi învăţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tastaturile computerelor au înlocuit în ultimul timp scrisul de mână, fiind considerate un instrument mult mai comod de scris, însă arta tradiţională a caligrafiei este extrem de importantă nu doar pentru procesul de învăţare, ci pentru îmbunătăţirea felului în care ne exprimăm.

Expertul în caligrafie Steve Graham, profesor în cadrul Universităţii Vanderbilt, susţine că scrisul de mână este unul dintre elementele de bază necesare pentru dezvoltarea capacităţii de exprimare, jucând în acelaşi timp un rol esenţial şi pentru învăţare. „Copiii mici, care au probleme în a stăpâni abilitatea de a se exprima, evită scrisul de mână şi nu reuşesc mai târziu să se dezvolte ca scriitori, chiar dacă e posibil să aibă astfel de înclinaţii. În plus, au probleme în a lua notiţe în clasă şi în a ţine pasul cu ceilalţi”, a explicat Graham. El a sugerat că această problemă poate fi remediată foarte uşor, prin începerea sau continuarea orelor de caligrafie, fapt care va creşte randamentul la învăţare şi la alte materii. „Este nevoie ca învăţătorii şi profesorii să continue să înveţe elevii să scrie caligrafic şi să lege literele aşa cum trebuie”, a adăugat Steve Graham. El a ţinut să precizeze că în urma cercetărilor efectuate în acest domeniu s-a constatat că în cadrul sistemului de educaţie din prezent, caligrafiei i se acordă mai puţin de zece minute pe zi, comparativ cu cele două ore acordate în sistemul de învăţământ din anii 1950.

Caligraful Steve Graham este autorul a numeroase cărţi şi lucrări pe tema caligrafiei şi expert în instrucţiuni de scriere şi dificultăţi de învăţare, fiind în acelaşi timp specialist în practici de scriere, el demonstrând în nenumărate rânduri efectele benefice pe care scrisul de mână le are asupra performanţelor de scriere ale elevilor şi studenţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caligrafia, esenţială pentru exprimare şi învăţare.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caligrafia, esenţială pentru exprimare şi învăţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte