Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Minciunile care ne salvează viaţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În fiecare zi spunem fără să vrem câte o minciunică şi asta nu din cauza imaginaţiei noastre bogate, ci pur şi simplu ne folosim şi noi de nişte fraze de circumstanţă care să ne ajute să depăşim anumite situaţii.
Imaginaţi-vă pentru o clipă cum ar fi să spuneţi mereu adevărul indiferent de situaţie, chiar dacă este vorba de banala întrebare "Ce mai faci" care ne este adresată de câteva ori de-a lungul unei zile. Dacă în locul unei mici minciuni de tipul: "Bine mulţumesc. Şi tu?", am începe să ne descriem starea psihică şi fizică mai mult ca sigur parteneri noştri de conversaţie ne-ar considera un pic nebuni. De altfel, potrivit unui studiu recent dat publicităţii în Marea Britanie, "Bine, mulţumesc" este fără îndoială cea mai pronunţată minciună, 28 la sută dintre persoane optând pentru acest răspuns pentru a scurta conversaţia. Pe locul doi în topul celor mai frecvente minciuni se situează fraza "Ce plăcere îmi face să te văd", urmată de "nu am bani la mine", "te sun eu", "îmi pare rău că nu am văzut că m-ai apelat", "trebuie să ne întâlnim cât de curând" sau "sunt deja pe drum". Locul opt în clasament s-a clasat clasica şi mai ales obligatoria minciună a domnilor care nu doresc să îşi petreacă noaptea, singuri pe canapea: "Nu, rochia asta nu îţi face posteriorul mare".


Bărbaţii, cei mai mari mincinoşi

Este vorba de minciuni banale, care după părerea a două treimi dintre respondenţi nu fac rău nimănui şi mai ales nu îl fac pe mincinos să se simtă vinovat. "Cei mai mulţi dintre oameni recurg la minciuni mărunte pentru a nu răni sentimentele celuilalt. În Marea Britanie, cei mai mincinoşi sunt bărbaţii, care spun în medie cinci minciuni pe zi, în timp ce femeile doar trei. În fond, se ştie că un compliment este doar o minciună "în ţinută de seară"", a declarat unul dintre autorii studiului. În plină epocă a tehnologiilor avansate, minciunile legate de telefoanele celulare şi de internet sunt frecvente: "Acum sunt în trafic, nu pot să vorbesc", "Ce mesaj, n-am primit nimic?", "Nu am semnal", "Normal că te iubesc", "Mi-a picat internetul", "Nu a sunat ceasul", "Ordinul de plată a fost trimis", "Mi s-a descărcat telefonul", "Trenul a avut întârziere", "Te sun eu într-un minut", "Ce bun e" şi în fine "Astă seară mă duc la sală". Bărbaţii şi-ar minţi propria parteneră din diferite motive: ca să meargă la bar, la meci, ca să o liniştească în legătură cu aspectul fizic şi pentru a filtra cu alta. Doamnele în schimb ascund preţul adevărat plătit pentru achiziţionarea unei rochii, cantitatea de alcool consumată, greutatea reală, contul din bancă şi cât sport fac.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minciunile care ne salvează viaţa.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Minciunile care ne salvează viaţa3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte