Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premiile Oscar pe 2008

Lucruri remarcabile sau insolite în legătură cu nominalizări

Specialiştii au observat că există câteva lucruri neobişnuite sau insolite în legătură cu nominalizările la cea de-a 80-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, anunţate, marţi, la Los Angeles, informează AFP.

 În caz de victorie, pe 24 februarie, franţuzoaica Marion Cotillard, care interpretează rolul lui Edith Piaf în „La Vie en Rose”, ar fi abia al cincilea artist care câştigă un Oscar pentru o partitură într-o altă limbă decât engleza. Ceilalţi au fost italianca Sophia Loren („Ciociara”, 1961), americanul Robert De Niro („Naşul: Partea II”, 1974), italianul Roberto Benigni („Viaţa e frumoasă”, 1999) şi portoricanul Benicio Del Toro ("Trafic", 2001).

Cate Blanchett este prima actriţă care a obţinut nominalizări pentru acelaşi rol în două filme diferite, cel al reginei Elizabeth: „Elizabeth”, în 1999, şi „Elizabeth: Epoca de aur”, anul acesta. În rândul bărbaţilor, această performanţă a fost înregistrată de patru actori: Bing Crosby („Going My Way”, „Biserica St. Mary”), Paul Newman („Culoarea banilor”, „The Hustler”), Peter O'Toole („Becket”, „Leul în iarnă”) şi Al Pacino („Naşul”, „Naşul: Partea II”). Blanchett este, de altfel, al 11-lea artist care a obţinut nominalizări în acelaşi timp pentru rol principal şi secundar, pentru „Elizabeth: Epoca de aur” şi „I'm Not There”.

Cu nominalizarea lui Julian Schnabel pentru „Scafandrul şi fluturele”, în limba franceză, este pentru a doua oară în doi ani când un american este selecţionat pentru Oscarul pentru cel mai bun regizor datorită unui lungmetraj realizat într-o altă limbă decât engleza. Clint Eastwood a fost nominalizat în 2007 pentru „Scrisori din Iwo Jima”, turnat în japoneză.

Fraţii Joel şi Ethan Coen („Nu există ţară pentru bătrâni”) devin al treilea cuplu nominalizat la categoria „cel mai bun regizor”, alături de Robert Wise şi Jerome Robbins („Poveste din cartierul de vest”, 1962) şi Warren Beatty şi Buck Henry („Raiul mai poate aştepta”, 1979).

„Nu există ţară pentru bătrâni” le permite fraţilor Coen să ocupe locul al treilea în lista celor nominalizaţi cu titlu personal la patru categorii de premii Oscar pentru acelaşi film - producţie, regie, scenariu şi montaj-, după Warren Beatty („Raiul poate aştepta” şi „Reds”) şi compozitorul Alan Menken („Frumoasa şi bestia”).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucruri remarcabile sau insolite în legătură cu nominalizări.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucruri remarcabile sau insolite în legătură cu nominalizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte