Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bisexualitatea la femei este o orientare sexuală distinctă şi nu o etapă de tranziţie

Bisexualitatea la femei este o orientare sexuală distinctă şi nu o etapă de tranziţie sau experimentală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în revista Developmental Psychiology şi preluat de Reuters.

La studiu, care a durat 10 ani, au participat 79 de femei non-heterosexuale, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, rezultatele demonstrând că, în toată această perioadă, femeile bisexuale au rămas atrase de ambele sexe.

"Este primul studiu care a monitorizat femei bisexuale pe o perioadă atât de lungă de timp şi care elimină ideea că bisexualitatea este doar o etapă de tranziţie", a declarat psihologul Lisa Diamond, de la Universitatea din Utah, coordonator al acestui studiu.

"Dacă ar fi fost aşa, în zece ani, această tendinţă ar fi dispărut. În schimb, am descoperit că acele tipare ale dorinţei non-exclusive au rămas stabile. Femeile pot schimba relaţii sau modul în care se identifică, dar tiparul de bază al dorinţei rămâne acelaşi", a adăugat aceasta.

Participantele la studiu s-au identificat iniţial ca lesbiene, bisexuale sau nehotărâte.

Cercetătorul a descoperit că femeile bisexuale şi cele nehotărâte prezentau mai multe probabilităţi decât lesbienele de a schimba alternativ orientările sexuale şi au avut tendinţa să se mişte între categoriile "bisexual" şi "nehotărât" decât să-şi stabilească orientarea sexuală la lesbianism sau heterosexualitate.

Deşi 17% dintre participante s-au orientat de la bisexual sau nehotărât la heterosexual în timpul acestui studiu, mai mult de jumătate dintre ele au revenit la bisexualism.

"În ciuda vremurilor moderne şi a vârstei este uimitor cât de mult rezistă unele dintre stereotipurile negative în legătură cu bisexualitatea. Există unele studii care spun că nu există sau că este o etapă de tranziţie spre lesbianism sau o etapă experimentală prin care trec persoanele heterosexuale confuze", a explicat Diamond.

Studiul a mai scos la iveală şi faptul că mitul potrivit căruia femeile bisexuale sunt incapabile de angajamente serioase (relaţii mai lungi de un an), monogame, este unul fals.

La finalul studiului, 89% dintre femeile bisexuale erau implicate în relaţii pe termen lung, monogame, la fel ca 85% dintre femeile caracterizate drept nehotărâte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bisexualitatea la femei este o orientare sexuală distinctă şi nu o etapă de tranziţie.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bisexualitatea la femei este o orientare sexuală distinctă şi nu o etapă de tranziţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte