Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

D-ale căsniciei...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pentru cei mai mulţi dintre noi, o căsnicie perfectă înseamnă traiul într-un cămin cald şi liniştit, în perfectă armonie, dar felul în care se poate ajunge la starea de fericire este o problemă aprig dezbătută în toate cuplurile.
Vă întrebaţi dacă naşterea unui copil apropie mai mult partenerii într-o căsnicie sau nu sunteţi sigură cât de multe dintre gândurile dumneavoastră ar trebui să dezvăluiţi soţului?
Pentru o armonie perfectă în cuplu, cel mai important lucru este să reuşiţi să distingeţi miturile legate de căsnicie de faptele reale şi să adaptaţi orice situaţie în beneficiul dumneavoastră.
Dacă aveţi impresia că soţul dumneavoastră vă este în acelaşi timp şi cel mai bun prieten, vă înşelaţi.
Cel mai bun prieten este cel cu care mergeţi la film, la plimbare sau la cumpărături, cu care aveţi foarte multe lucruri în comun şi atât. În cazul unei căsnicii însă, este nevoie să aveţi pe cineva cu care să vă petreceţi viaţa şi pe care să puteţi conta, iar de-a lungul timpului se creează o relaţie specială de prietenie între dumneavoastră şi cel cu care v-aţi căsătorit.
Respectul între parteneri se formează tocmai pentru că fiecare are propriul stil de viaţă şi propriile interese şi pentru că partenerii se pot baza unul pe celălalt la bine şi la rău, şi tocmai aceasta reprezintă baza unei prietenii.
Se poate întâmpla să nu puteţi vorbi cu soţul dumneavoastră ceea ce vorbiţi cu cel mai bun prieten, dar asta nu înseamnă că relaţia cu partenerul nu este una trainică.

Copiii vă apropie

Copiii pot apropia partenerii în multe feluri. Dar este destul de greu să vă puteţi destinde atâta timp cât vă întrebaţi mereu dacă faceţi sau nu ceea ce trebuie pentru copii. De obicei, femeia are impresia că pe umerii ei apasă cea mai mare parte a responsabilităţii creşterii unui copil şi de multe ori este dezamăgită de partenerul ei în această privinţă. Experienţa creşterii unui copil împreună cu soţul aduce momente extraordinare, dar trebuie să ştiţi că a menţine şi a întreţine căsnicia este la fel de important ca şi creşterea copiilor. În general, părinţii îşi dedică întreaga energie copiilor, dar ideal ar fi să reuşiţi să vă rupeţi câteva momente doar pentru voi doi. Dacă vă puteţi permite, lăsaţi copilul cu o bonă şi ieşiţi în oraş. Dacă nu se poate, uitaţi-vă împreună la un film, acasă. Oricum ar fi, petreceţi o oră împreună şi încercaţi să vorbiţi şi despre altceva în afară de copil.
În general, după naşterea unui copil sau odată cu trecerea timpului e posibil să ajungeţi să nu mai faceţi dragoste la fel de des ca altădată. În ultimul timp, oamenii sunt atât de ocupaţi sau de stresaţi, încât sexul devine încă un lucru de bifat de pe listă, deşi ar trebui să fie un moment de destindere şi de intimitate. Un mit destul de răspândit este că în timpul căsniciei veţi face dragoste cu soţul în fiecare seară, dar acest lucru nu se va întâmpla. Oamenii sunt diferiţi, iar căsniciile solide se bazează pe o mulţime de factori. Există cupluri trainice care fac dragoste foarte des şi există cupluri la fel de solide care au alte „priorităţi“.

Preţuiţi-vă partenerul

Indiferent din ce categorie face parte căsnicia dumneavoastră, este foarte important să nu consideraţi că tot ceea ce aveţi împreună cu soţul dumneavoastră vi se cuvine de drept. Este adevărat, ştiţi sigur că el este alături de dumneavoastră orice s-ar întâmpla, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl trataţi ca pe un oarecare. Respectul şi încrederea sunt ingredientele esenţiale într-o relaţie şi este foarte important să nu profitaţi în mod egoist de dragostea şi încrederea celuilalt. Vreţi să simţiţi că relaţia dumneavoastră este sigură, dar în acelaşi timp trebuie să îi arătaţi partenerului că este cea mai importantă persoană din viaţa dumneavoastră. Nimeni nu vrea să fie luat „de sigur”, oricine vrea să fie apreciat, de aceea trebuie să îi arătaţi celuilalt că îl preţuiţi. Arătaţi-i în permanenţă că el este cel cu care vă petreceţi viaţa şi amintiţi-vă mereu calităţile soţului dumneavoastră, cele care v-au determinaţi să îl alegeţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului D-ale căsniciei....
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
D-ale căsniciei...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte