Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Americanii au creat Super-morcovul foarte bogat în calciu

Cercetătorii americani au creat un soi de morcov modificat genetic, foarte bogat în calciu, care ar putea fi inclus în dieta persoanelor bolnave de osteoporoză, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences şi preluat de BBC.

Cercetătorii de la Colegiul de medicină Baylor din Texas speră ca super-morcovul să fie inclus în dieta persoanelor care suferă de boli povocate de deficitul de calciu, precum osteoporoza sau osteogeneză imperfectă (boala oaselor de sticlă).

Persoanele care includ în dieta lor noul soi de morcov pot beneficia de o cantitate de calciu cu 41% mai mare decât cea obţinută din consumul de morcovi obişnuiţi, spun cercetătorii.

Însă leguma trebuie să treacă printr-o serie de teste pentru a primi aprobare de comercializare.

"Aceşti morcovi se cultivă sub monitorizare atentă, într-un mediu controlat", a declarat profesorul Kendal Hirschi, coautor al studiului. Pentru a obţine acest soi de morcov, cercetătorii au modificat o genă din structura acestuia care permite calciului să treacă mai uşor prin membranele legumei. Morcovul nu ar putea acoperi singur necesarul zilnic de 1.000 de miligrame de calciu, dar cercetătorii speră să poată obţine şi alte legume bogate în acest mineral.

Produsele lactate constituie sursa principală de calciu, dar unele persoane au alergii la aceste alimente, în timp ce altele nu le consumă din cauza conţinutului ridicat de grăsimi.

 

Morcovul a mai fost „cosmetizat”.

Nu este pentru prima dată când morcovul suferă o cosmetizare. Culoarea portocalie prin care este cunoscut astăzi morcovul se datorează olandezilor, care în secolul al 17-lea au transformat leguma, atunci purpurie, pentru a obţine nuanţa steagului lor naţional.

Ingineria genetică a fost utilizată pentru a se obţine cartofi care conţin mai mult amidon şi mai puţină apă. Aceşti cartofi absorb o cantitate mai mică de ulei la prăjire, fiind mai sănătoşi. Cercetătorii lucrează acum la un soi de broccoli care conţine mai mult sulforafan, o substanţă care poate preveni cancerul.

Profesorul Susan Fairweather-Tait, de la Universitatea din East Anglia, a declarat că alimentele modificate genetic cu scopul de a li se îmbunătăţi conţinutul de substanţe nutritive constituie o chestiune de mare importanţă în viitor. "Oamenilor li se recomandă să mănânce mai puţin pentru a preveni îngrăşarea, dar multe diete nu mai conţin toate substanţele necesare organismului", a spus aceasta, adăugând că, în ultima vreme, oamenii nu mai privesc cu foarte mare reticenţă "alimentele Frankenstein" şi că au început să aprecieze beneficiile pe care acestea le oferă sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Americanii au creat Super-morcovul foarte bogat în calciu.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Americanii au creat Super-morcovul foarte bogat în calciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Weee trimis de
(16 ian 2008, 15:37:37
ce ziceti doamnelor???????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte