Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Americanii au creat maşina care citeşte gândurile

Cercetătorii de la o universitate americană au creat maşina care poate citi şi dezvălui cele mai intime gânduri ale omului, potrivit unui studiu publicat în PLoS ONE şi preluat de dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh au descoperit, cu ajutorul unui aparat de scanare sofisticat şi al unui program de computer că pot vizualiza modul în care se activează creierul atunci când omul se gândeşte la diferite lucruri.

Utilizând un tomograf cu rezonanţă magnetică sofisticat, cercetătorii au analizat modul în care creierul reacţionează la vederea reprezentărilor grafice ale unor clădiri şi unelte. Specialiştii au utilizat apoi un program de computer pentru a afla dacă persoana s-a gândit la o unealtă sau o clădire. Analiza a dat rezultate corecte în proporţie de 97%, dar cercetătorii au mers mai departe, dorind să arate că pot face diferenţa între două obiecte similare, precum două unelte, şi au reuşit acest lucru cu aproape aceeaşi precizie.

Este pentru prima dată când această tehnică a fost reglată pentru a se face distincţia între două obiecte similare.

Tomografiile au indicat faptul că mai multe regiuni ale creierului sunt implicate, în acelaşi timp, în procesarea informaţiilor, chiar şi în cazul unor imagini atât de simple ca reprezentarea liniară a unui ciocan. În momentul în care o persoană se gândeşte la modul de utilizare a ciocanului, în creier se activează zona asociată mişcării. Dacă persoana se gândeşte la forma ciocanului sau la utilizarea lui atunci în creier se activează alte zone.

Deşi în prezent are o capacitate limitată, identificând doar gânduri asociate unor imagini simple, cercetătorii sunt încrezători în faptul că, în curând, dispozitivul lor va putea ghici chiar gânduri asociate unor cuvinte sau propoziţii.

Posibilităţile dispozitivului ar putea fi extinse în timp, cercetătorii spunând că ar putea deveni un detector de minciuni infailibil.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Americanii au creat maşina care citeşte gândurile.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Americanii au creat maşina care citeşte gândurile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte