Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2007 - Anul XII, nr. 301 (3670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzii

Soia protejează femeile de afecţiunile cardiace

Femeile care consumă în mod regulat produse pe bază de soia sunt de până la patru ori mai ferite de riscul unui atac de cord sau al unei crize cardiace. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de cercetătorii japonezi, pe parcursul a 13 ani, iar concluziile au fost publicate în revista medicală Circulation, o publicaţie editată de Asociaţia Americană pentru Cardiologie.

Potrivit acestui studiu, produsele derivate din soia au efecte benefice şi asupra stării de sănătate a femeilor aflate la menopauză, datorită conţinutului mare de izoflavon şi vitamina E. Izoflavonul din soia este un hormon vegetal cu acţiune estrogenică foarte bună, având o structură chimică foarte asemănătoare estrogenilor naturali.

Studiul.

Testele din cadrul studiului au început în anul 1990 şi au durat până în anul 2002, fiind efectuate pe un eşantion de 40.462 de japonezi, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Nici unul dintre subiecţi nu suferea de cancer sau de boli cardiace. Participanţii la studiu au fost împărţiţi în cinci grupe, criteriul de departajare fiind cantitatea de soia consumată zilnic.

Rezultatele au relevat că riscul apariţiei unui atac cerebral sau a unei crize cardiace era de 0,39% în rândul femeilor ce consumau cea mai mare cantitate de soia, comparativ cu procentul de 1% înregistrat în grupul celor ce consumau cea mai redusă cantitate din acest aliment. S-a constatat că diferenţa este şi mai mare în rândul femeilor aflate la menopauză, 0,25% la consumatoarele de soia, faţă de 1% în cazul celor care nu consumă acest aliment.

În schimb, rezultatele studiului nu au relevat nici o diferenţă în acest sens între cele cinci grupe de bărbaţi, prin urmare, apariţia atacurilor cerebrale sau a bolilor cardiace la aceştia nu este influenţată în nici un fel de consumul de soia.
Click News
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soia protejează femeile de afecţiunile cardiace.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soia protejează femeile de afecţiunile cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de iarnă 4 porţii - 100 minute400g afumătură(şuncă, bacon, cârnaţi)1 ţelină mare1 sfeclă mare1 gulie mare100g fasole verde1 ardei gras roşu1 ardei iute2 morcovi100g linte verde100g paste scurte - tăiţei4 cartofi1... Citeşte