Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În satul său din Laponia

Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori

Moş Crăciun are în continuare un mare succes comercial, biroul de turism din satul său din Laponia finlandeză fiind de părere că, anul acesta, celebrul personaj va fi vizitat de aproximativ 120.000 de persoane, informează AFP.

Aproximativ 120.000 de vizitatori finlandezi şi străini sunt aşteptaţi, începând de la sfârşitul acestei săptămâni, până la jumătatea lunii ianuarie, să vadă stepa albă, renii, aurora boreală şi atelierele de jucării, a explicat Tuula Rintala Gardin, de la oficiul de turism din Rovaniemi.

Trenuri speciale

Turişti din ţări diverse, precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Rusia sau Japonia, vor putea ajunge în satul lui Moş Crăciun cu avionul sau cu trenuri speciale.

Britanicii reprezintă 25% dintre vizitatori care înnoptează aici, în timp ce finlandezii constituie o treime dintre cei care rămân peste noapte în satul lui Moş Crăciun.

Numai localitatea Rovaniemi, al cărei aeroport este construit pe cercul polar arctic, unde, "oficial", trăieşte Moş Crăciun, va primi singură peste 50.000 de turişti şi 249 de curse charter.

Turismul pe timpul iernii a cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii zece ani, datorită "Santa Claus Village", care s-a impus puţin câte puţin ca "reşedinţa lui Moş Crăciun" în detrimentul Groenlandei şi al Suediei.

Tur zilnic

Turismul a devenit una dintre principalele resurse (144 de milioane de euro în 2006) ale acestei regiuni lovite de exodul rural şi de şomaj (15%).

Dar Rovaniemi concurează cu Enontekiö, situat la 200 de kilometri la nord, o pustietate locuită de 2.000 de suflete promovată de un operator de turism britanic drept "adevăratul sat al lui Moş Crăciun".

Enontekiö urmează să primească aproximativ 10.000 de turişti, iar mulţi dintre aceştia nu vor petrece aici decât câteva ore.

Operatorul de turism propune, de fapt, un tur zilnic, cu plecare din 12 aeroporturi britanice, la preţul de 400 de lire sterline de persoană (555 de euro).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei