Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Sankt Petersburg

Primul magazin cu haine destinate femeilor ortodoxe

O femeie ortodoxă are dreptul de a fi elegantă, spune Nadejda Belkova-Bertach, directoare a primului magazin de haine pentru femeile ortodoxe, care şi-a deschis porţile la Sankt Petersburg, Rusia.

„Este întotdeauna foarte complicat pentru femeile credincioase să găsească veşminte discrete, dar şi elegante şi moderne”, a explicat Belkova-Bertach, soţia unui preot ortodox.

O uşoară urmă de tămâie se simte în magazinul „Cele 12 sărbători” (care face referire la cele 12 sărbători ortodoxe), situat în plin centru istoric al vechii capitale a imperiului rus.

Pe umeraşe se află lungi rochii din lână, şaluri din caşmir, pelerine din mătase. Culorile care domină sunt maro, gri, roz pal, negru şi alb.

Preţuri variate

Pentru Belkova-Bertach, în vârstă de 44 de ani, mamă a patru copii şi deja bunică de patru ori, „este important să se distrugă clişeul femeii ortodoxe îmbrăcată în negru din cap până în picioare, care nu se gândeşte la fizicul său”.

Unul dintre umeraşe poartă o rochie din lână veche, cu broderii realizate manual. "Această rochie este autentică, restaurată şi lucrată manual", a declarat Natalia, în vârstă de 28 de ani, îmbrăcată într-o fustă lungă bleumarin, cu capul acoperit de un şal, care îşi aşteaptă clienţii citind Evanghelia.

Preţurile hainelor variază de la 300 (8,50 euro) la 3.000 de ruble (85 de euro). O rochie din lână poate ajunge la 400 de ruble, în timp ce un şal din caşmir ajunge la 2.000 de ruble.

„Nu putem afişa preţuri prea mari, esenţial este ca femeile să şi le permită”, a spus Belkova-Bertach.

Cosmetice de îngrijire

Două colecţii au fost comandate deja marilor creatori ortodocşi din Moscova, care împărtăşesc acest concept de magazin destinat femeilor practicante. Aceştia pregătesc în prezent colecţia primăvară/ vară 2008.

Proprietara magazinului intenţionează să vândă şi produse cosmetice. „Evident, nu va fi vorba de produse de machiaj, ci de îngrijire”, a spus aceasta.

Belkova-Bertach spune că acest comerţ merge bine: „Avem cam zece cliente pe zi, în fiecare zi, şi toată lumea cumpără câte ceva”, a spus aceasta.

Potrivit ultimelor sondaje, peste 80% dintre ruşi spun că sunt credincioşi, dintre care două treimi spun că sunt ortodocşi.

„Sunt bucuroasă că s-a deschis acest magazin”, a comentat Iulia Borissova, în vârstă de 30 de ani. „Astfel, babouchka din biserici nu-mi vor mai reproşa că mă îmbrac nepotrivit”, a spus aceasta.

Femeile care merg la biserică trebuie să se îmbrace cu fuste mai lungi şi să poarte fular pe cap. Babouchka, practicantele fervente care îşi petrec o parte din zi la biserică, critică des femeile îmbrăcate în fuste prea scurte sau jeanşi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul magazin cu haine destinate femeilor ortodoxe.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Primul magazin cu haine destinate femeilor ortodoxe3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei