Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2007 - Anul XII, nr. 257 (3632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţe sociale

Medicii şi contabilii trăiesc mai mult decât constructorii şi menajerele

Angajaţii din clasa medie, precum medicii şi contabilii, trăiesc, în medie, cu opt ani mai mult decât constructorii şi menajerele, potrivit unui raport publicat de guvernul britanic, informează dailymail.co.uk.

Oamenii din zilele noastre trăiesc mai mult, dar încă există variaţii de longevitate între clasele sociale, potrivit acestui raport publicat de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie.

Studiul a analizat datele despre persoane selectate din cinci clase sociale colectate în perioadele 1972 - 1976 şi 2002 - 2005.

Persoanele calificate au o mai mare speranţă de viaţă la naştere şi la vârsta de 65 de ani decât meseriaşii.

Bărbaţii calificaţi într-o anumită meserie trăiesc, în medie, până la 80 de ani, faţă de muncitorii necalificaţi, a căror speranţă de viaţă medie este de 72,7 ani.

Femeile calificate au o speranţă de viaţă medie de 85,1 ani, faţă de femeile care fac munci fizice, cu o speranţă de viaţă medie de 78,1 ani.

Bărbaţii care au ocupaţii administrative şi tehnice, precum jurnaliştii şi profesorii, au o speranţă medie de viaţă de 79,4 ani.

Fundaţia pentru sănătate publică King's Fund este de părere că datele indică o discrepanţă în creştere între grupurile sociale. Discrepanţele între clasele sociale apar din cauza unui număr de factori, precum calitatea locuinţelor - curăţenia, încălzirea, proximitatea de o şosea aglomerată, care implică un nivel ridicat al poluării etc. La acestea se adaugă natura slujbei, oamenii care au autonomie şi control având o stare a sănătăţii mai bună decât ceilalţi.

„Există date care demonstrează că persoanele cu salariu mic sunt mai predispuse la fumat şi au o dietă alimentară proastă, bogată în zahăr şi grăsimi, alimentele de acest tip fiind mai ieftine” spun cercetătorii.

Un alt factor este acela că persoanele bogate pot efectiv „să-şi cumpere” longevitatea pentru că au acces la vacanţe regulate şi pot să-şi satisfacă pasiunile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii şi contabilii trăiesc mai mult decât constructorii şi menajerele.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii şi contabilii trăiesc mai mult decât constructorii şi menajerele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei