Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2007 - Anul XII, nr. 251 (3626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studii

Bărbaţii celibatari şi cei care mestecă gumă nu se îngraşă

"

Bărbaţii celibatari şi cei care mestecă gumă prezintă mai puţine probabilităţi de a se îngrăşa, potrivit unor studii prezentate la o conferinţă asupra obezităţii, care a avut loc la New Orleans, SUA, informează AFP.

La conferinţă au participat 1.800 de cercetători, medici şi dieteticieni, care încearcă să găsească noi modalităţi de a combate pandemia de obezitate.

Un studiu la care au participat 8.000 de tineri americani, care a durat cinci ani, a scos la iveală faptul că oamenii căsătoriţi prezintă mai multe probabilităţi de a se îngrăşa faţă de celibatari. Odată cu înaintarea în vârstă, toată lumea se îngraşă, în medie, cu şapte kilograme, în cazul femeilor, şi cu 11 kilograme în cazul bărbaţilor, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chapel Hill, Carolina de Nord.

 

3kg în plus pentru cei însuraţi

 

Totuşi, persoanele căsătorite se îngraşă mai mult decât cele celibatare, în medie, cu trei kilograme în plus, în cazul bărbaţilor. Femeile căsătorite se îngraşă, în medie, cu 4 kilograme în plus faţă de cele celibatare. Cercetătorii spun că există mai multe motive pentru apariţia acestei creşteri în greutate, printre care se numără apariţia copiilor şi lipsa de timp pentru exerciţiile fizice.

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, a scos la iveală faptul că obezitatea ar putea fi "contagioasă pe cale socială" şi că frecventarea prietenilor obezi poate fi o modalitate sigură de a lua în greutate (cu 57% mai multe riscuri).

Un alt studiu, la care au participat 357 de cupluri, în care unul dintre cei doi parteneri era diabetic, urma o dietă alimentară strictă şi făcea exerciţii fizice, a demonstrat că şi partenerul sănătos pierde în greutate, în timp, pentru că este solidar cu soţul/ soţia.

Un alt cercetător, scoţiana Marion Hetherington, de la Universitatea Glasgow Caledonian, a dorit să verifice dacă este adevărat că guma de mestecat taie pofta de mâncare.

 

Importanţa mestecatului îndelung

 

La studiu au participat 60 de persoane care au fost invitate să mestece gumă în timp ce li s-a pregătit masa. Senzaţia de foame la persoanele care au mestecat gumă s-a atenuat semnificativ în comparaţie cu persoanele care nu au mestecat gumă. În total, numărul de calorii consumate de persoanele care au mestecat gumă a fost mai mic cu 46 de unităţi, faţă de numărul de calorii consumate de ceilalţi participanţi la studiu.

Mai multe studii au insistat asupra importanţei "mestecatului îndelung", care oferă mai rapid senzaţia de saţietate.

Studiul realizat de Julie Flood şi Barbara Rolls de la University Park, Pennsylvania, a scos la iveală faptul că fructele proaspete sunt mai săţioase decât cele din compot sau cele transformate în suc, deşi se are în vedere acelaşi număr de calorii."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii celibatari şi cei care mestecă gumă nu se îngraşă.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii celibatari şi cei care mestecă gumă nu se îngraşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei