TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9266 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0881 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

"ADN-ul, ""vinovat"" pentru pofta de mâncare"

"

Pofta de mâncare, care de obicei lasă urme deloc de neglijat pe siluetă, se datorează, din câte se pare, moştenirii noastre genetice.

Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea americană din Bufallo, în colaborare cu colegii lor de la State University din New York, coordonaţi de Leonard Epstein.

În opinia specialiştilor, diferenţa între cantitatea de mâncare cu care avem tendinţa să ne alimentăm este "dictată" de gena Taq1A1, care produce receptorii pentru "mesagerul" cerebral al plăcerii, dopamina. În funcţie de numărul de receptori de plăcere prezenţi în neuroni, se poate simţi mai multă sau mai puţină plăcere în urma unei acţiuni, precum savurarea unei porţii de mâncare. De aceea, ghinioniştii care au mai puţin receptori, au nevoie să mănânce mai mult.

În urma analizei ADN-ului, a obiceiurilor alimentare şi a pasiunii pentru hrană a unui grup de voluntari, specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă mai mult, multe dintre ele supraponderale, sunt cele care au un număr foarte mic de receptori pentru dopamină."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "ADN-ul, ""vinovat"" pentru pofta de mâncare".
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"ADN-ul, ""vinovat"" pentru pofta de mâncare"0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează