Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Nunta gay şi încrâncenarea dâmboviţeană împotriva ortodoxiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu am nimic cu homosexualii. Accept că există această minoritate. Nu pot spune că sunt oameni care au o problemă, că ar fi bolnavi, că ar fi „pe invers”, pentru că, în ciuda libertăţii de exprimare garantată de Constituţie, risc să fiu amendat pentru discriminare. Spun doar că, în conformitate cu definiţiile din dicţionare,  homosexualitatea reprezintă atracția romantică, atracția sexuală sau activitatea sexuală între membrii de același sex sau gen. Nu poţi spune bancuri cu homosexuali în public, la tv spre exemplu, pentru că ar însemna că discriminezi această minoritate. Dar poţi spune, fără nici un risc, bancuri cu moldoveni, cu olteni, cu ardeleni, cu miliţieni etc... În fine.

Homosexualii reprezintă o minoritate, acceptată de marea majoritate a românilor. Acceptată chiar de marea majoritate a creştin ortodocşilor din această ţară. Cu o condiţie: să nu-şi exprime afecţiunea în public. O condiţie nescrisă, o condiţie de bun-simţ, care făcea ca fiecare dintre minorităţile sau majorităţile sexuale din această ţară să-şi trăiască viaţa liniştită, fără a-şi simţi propriul univers invadat. ProTV-ul a tulburat această linişte, programând o nuntă de gay într-o emisiune pe care o mediatizase intens, „Patru nunţi şi o provocare”. Formatul este următorul: se iau patru mirese, care participă, câte trei, la nunta celei de a patra. Se dau note pentru tot ceea ce este legat de nuntă, iar cine câştigă merge într-o lună de miere, într-un loc de vis. Întrecerea dintre primele patru mirese a deschis apetitul publicului, emisiunea fiind una relaxantă şi amuzantă. Profesionalismul celor de la ProTV este impecabil. Jos pălăria! Şi s-a făcut remarcat şi în această emisiune. Sau campanie? Pentru că, săptămâna trecută a venit la rând altă serie de mirese, trei fete şi un băiat. Trei nunţi obişnuite şi o nuntă de gay. Nunta cuplului gay a beneficiat de cea mai lungă prezentare în cadrul emisiunii. La nunta cuplului gay au participat vedete reprezentative ale ProTV, în frunte cu Loredana Groza. Mă îndoiesc că cei doi miri, regizori anonimi de teatru, şi-au permis să plătească toată pleiada aceea de vedete.

Un alt lucru care m-a surprins au fost atacurile extrem de urâte ale celor doi miri la adresa Bisericii Ortodoxe, care refuză să-i cunune. De ce BOR? În România există şi sinagogi. Au încercat acolo? Ce părere au avut evreii? Tot în România există şi moschei. Musulmanii ce le-au răspuns? Răspunsul perfect la aceste întrebări este tot o întrebare (care aparţine preotului Eugen Tănăsescu, a cărui material pe acelaşi subiect în puteţi citi în pagina 14 a ziarului nostru): „Ce democraţie o fi aceea în care majoritatea este dispreţuită doar pentru că este ortodoxă şi are alte convingeri???”

Să ajungem şi pe plaiurile noastre. Una dintre cele trei mirese care s-au luat la întrecere (fără nici o şansă, evident) cu cuplul gay a fost soţia lui Nicuşor Coroamă, vicoveanul nostru de la Master Chef. La nunta cuplului gay, Nicuşor a avut o ieşire necontrolată, jignindu-şi soţia în mai multe rânduri. Producătorii emisiunii au pus această ieşire pe seama geloziei excesive a lui Nicuşor. De fapt, probabil au vrut să-i plătească pentru poziţia pe care a avut-o faţă de cuplul minoritar. Pentru că Nicuşor nu a fost de acord să apară alături de cei doi, invocând mereu convingerile sale religioase. Probabil că dacă Nicuşor ar fi făcut parte dintr-o minoritate religioasă, atunci s-a fi ţinut cont de ceea ce îi permite sau interzice religia sa. Şi au mai fost şi alte lucruri...

Nicuşor, în ciuda popularităţii sale, şi a celor aproape 20 de ani, este încă un copil. Un copil pe care reprezentanţii unei minorităţi au vrut şi au reuşit să-l ridiculizeze în faţa unei ţări întregi. Există o expresie: „l-au lucrat la psihic”. Cum au făcut asta, veţi afla din paginile ziarului nostru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nunta gay şi încrâncenarea dâmboviţeană împotriva ortodoxiei.
 Vizualizări articol: 3634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 20 voturi
Nunta gay şi încrâncenarea dâmboviţeană împotriva ortodoxiei5.0520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 sep 2013, 16:58:44
respectul îl câştigi când oferi respect
nu când ( cu un plictis suveran şi fudul )
'timp ce disecam al editorialului rect
voi îmi "disecaţi" commentul( îl declar nul)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei