Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termenul de plată a fondurilor UE va fi redus la maximum 45 zile de la data cererii de rambursare

Termenul de efectuare a plăţilor efective de fonduri europene va fi redus de la 60 zile la maximum 45 zile de la data depunerii cererii de rambursare, iar etapele procedurale de implementare a contractelor vor fi scurtate prin documentaţii standard de licitaţie, a declarat, marţi, premierul Emil Boc

El s-a întâlnit, la Guvern, cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional, cărora le-a cerut să reducă birocraţia din procedurile de absorbţie a fondurilor europene.

"Indiferent de relaţia de autoritate, Guvern sau Consiliu Judeţean, suntem în aceeaşi barcă. Dacă punem piedici suplimentare, dacă fiecare pune în documentaţii o virgulă cu cerinţe suplimentare, vom înregistra întârzieri în absorbţia fondurilor europene", a spus Boc.

Premierul a atenţionat că un ritm scăzut de absorbţie poate împiedica România să beneficieze de fonduri UE în exerciţiul financiar următor.

El a cerut totodată ca funcţionarilor din autorităţile de management şi administraţiile locale să li se amintească faptul că pot primi un spor de până la 75% din salariu dacă au rezultate în absorbţia fondurilor europene, arătând totodată că lipsa unei salarizări corespunzătoare pentru atragerea banilor UE nu va mai fi acceptată ca scuză.

Şeful Guvernului a prezentat, în cadrul reuniunii, date privind plăţile către beneficiari pentru proiecte de dezvoltare regională, respectiv în regiunile Nord-Est (unde este înregistrat un nivel al plăţilor de 17,5%), Sud-Est (17,9%), Sud (13,8%), Sud-Vest (18,4%), Vest (11,9%), Nord-Vest (15,6%), Centru (16,9%). Pe ultimul loc se află regiunea Bucureşti-Ilfov cu doar 6,4%.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că procedurile de licitaţie pentru contracte finanţate din fonduri UE în transporturi, energie, mediu şi dezvoltare regională vor fi derulate pe baza unor documente standard, care urmează să fie elaborate în consultare cu experţii Comisiei Europene.

Premierul a susţinut că în prezent există contracte semnate pentru fonduri UE în valoare totală de zece miliarde euro şi că România a atras până în prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezintă însă prefinanţări acordate la semnarea contractelor.

În primăvara anului trecut, ANRMAP a organizat o conferinţă pe tema modelelor de contracte şi de documentaţii de atribuire din domeniul achiziţiilor publice pentru sectoarele transport, mediu şi energie, în care a lansat în dezbatere publică noile modele pentru contractele de achiziţie publică.

Preşedintele Autorităţii, Cristina Trăilă, a arătat atunci că aceste contracte standardizate vor ajuta la o mai bună aplicare a principiilor transparenţei, concurenţei şi nediscriminării în cadrul licitaţiilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul de plată a fondurilor UE va fi redus la maximum 45 zile de la data cererii de rambursare.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termenul de plată a fondurilor UE va fi redus la maximum 45 zile de la data cererii de rambursare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei