Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mult de jumătate dintre români au economisit în acest an; majoritatea ţin banii în casă

Mai mult de jumătate dintre românii cu venituri de peste 500 de lei au economisit în acest an pentru a avea resurse disponibile în situaţii neprevăzute, majoritatea preferând să ţină banii în casă, arată un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

"Peste 53% din persoanele chestionate au reuşit să economisească în 2010. Dintre cei care au economisit în acest an, 43% economisesc în mod regulat (lunar) aproximativ 200 lei, în timp ce aproximativ 23% pun bani deoparte doar atunci când au ocazia", potrivit unui comunicat al RBL.

Aproximativ 60% din persoanele care economisesc au ca motivaţie situaţiile neprevăzute, 34% viitorul copiilor lor, iar 26% renovarea/modernizarea locuinţei.

Totodată, 53% dintre românii care economisesc preferă banii lichizi, 32% depun banii în conturi curente, 13% au depozite la termen în lei sau altă monedă, iar 12% investesc în asigurări de viaţă/pensii private.

Conform studiului, cei mai mulţi dintre români au preferat să-şi renoveze/modernizeze locuinţa (64% dintre respondenţi în ultimii ani, dintre care 32% în ultimul an) decât să-şi cumpere una nouă (25% dintre respondenţi şi-au achiziţionat o locuinţă în ultimii ani, dintre care 5% în ultimul an). În acelaşi timp, dintre persoanele care intenţionează să-şi achiziţioneze o locuinţă (14%), 11% şi-au planificat să-şi cumpere o locuinţă în următorul an, în timp ce 58% intenţionează să-şi cumpere o locuinţă în următorii cinci ani.

În ceea ce priveşte anul viitor, 40% dintre persoanele chestionate au menţionat că în următoarele 12 luni vor economisi mai puţin decât până acum, în timp ce 35% vor economisi aproximativ aceleaşi sume.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României, femei şi bărbaţi cu venituri de peste 500 lei/persoană şi vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, în perioada septembrie - octombrie 2010.

"Prin acest studiu am vrut să aflăm, pe de-o parte, care sunt dorinţele şi care sunt posibilităţile de economisire ale românilor iar, pe de alta parte, cum a fost afectat comportamentul lor de economisire odată cu venirea crizei. Conform studiului, 45% dintre români consideră produsul de economisire-creditare atractiv şi foarte atractiv, iar 30% dintre ei intenţionează să-l cumpere", a declarat Andrei Stamatian, preşedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

La RBL clienţii încheie un contract şi trebuie să economisească o perioadă de timp, în medie 3-5 ani, urmând ca ulterior să aibă posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5% pe an sau 6%, în funcţie de produsul ales.

Clienţii primesc la depunerile efectuate primă de stat de 25% pe an, în limita a 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii.

RBL, prima bancă de economisire-creditare locală, a fost înfiinţată în 2004 şi este deţinută de Raiffeisen Bank România (33,324% din capital), Bausparkasse Schwäbisch Hall (33,324%) şi Raiffeisen Bausparkasse Austria (33,35%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate dintre români au economisit în acest an; majoritatea ţin banii în casă.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de jumătate dintre români au economisit în acest an; majoritatea ţin banii în casă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rbl = Risipim Banii Lumii trimis de
(15 dec 2010, 20:00:04
lasati propaganda.tot e lapte si miere.EU sunt cel mai bun exemplu de fraier care am crezut ca rbl-raiffeisen inplicit este o banca foarte serioasa.Dupa ce au trecut 4 ani de economisire,cand a venit vremea creditarii mi-au zis nonsalant sa vin sa-mi iau banii mei inapoi.Dobanda bancii la care face referire ziarul este de 0,5%.Nu credeti balivernele care vi le zic ei.Si nici cu 4,5 sau 6% nu va crediteaza ci cu 11,9%.Va zic sigur fiindca ma judec cu ei exact din aceste motive.Niste...furaciosi.Marun
Am zis !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei