Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile din sectorul public cresc cu 15% faţă de octombrie, salariul minim urcă la 670 lei

Salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie 2010, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei, a anunţat premierul Emil Boc.

El a susţinut că salariile sunt majorate la nivelul care poate fi suportat de economie, în condiţiile crizei financiare.

"Cea mai importantă prevedere a Legii de aplicare pe 2011 a Legii salarizării este aceea că salariile de bază din luna octombrie 2010 se majorează cu 15%. Vreau să fiu clar şi explicit, atît îşi poate permite România în momentul de faţă ţinând cont de realităţile crizei în care încă ne aflăm şi de necesitatea de încadrare în ţintele de deficit pe care le avem pentru 2011. Trebuie să rămânem consecvenţi în a aborda politica fiscală, politica legată de salarii, de investiţii, pentru a genera în primul rând dezvoltare şi locuri de muncă, pentru a avea o susţinere pe termen mediu şi lung, pentru a avea o susţinere a înfrastructurii şi a plăţii salariilor şi pensiilor, dar o plată reală cu acoperirea creşterii productivităţii în România", a spus Boc.

În privinţa salariului de bază minim brut pe ţară, premierul a arătat că majorarea de la 600 la 670 lei acoperă în fapt nivelul inflaţiei pe 2009 şi 2010.

"Am ajuns la această formă după îndelungi analize, dezbateri, discuţii cu sindicate, patronate, cu organismele cu care suntem în acorduri internţionale, FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, am ajuns la această concluzie, de a putea promova pentru 2011 în această formă Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice", a conchis Boc.

Proiectul legii salarizării unitare, prezentat săptămâna trecută de MEDIAFAX, prevede că salariile de bază din sectorul public vor creşte în 2011 cu 15%, dar vor rămâne şi în aceste condiţii cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern, fără ca noul nivel să mai fie modificat până la sfârşitul anului viitor.

Salariile de bază vor creşte anul viitor cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie.

Proiectul legii salarizării unitare prevede totodată că valoare de referinţă este de 600 lei, dar că în 2011 nu se aplică această valoare şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare.

Pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se majorează valoarea soldei/salariului astfel încât majorarea cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale de stat, stabilită prin legea care reglementează sistemul unitar de pensii publice, să nu conducă la diminuarea sau creşterea venitului net lunar al acestor categorii de personal.

Angajaţii din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masă, cadou şi de vacanţă, iar munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele de sărbători va fi compensată numai cu timp liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile din sectorul public cresc cu 15% faţă de octombrie, salariul minim urcă la 670 lei.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile din sectorul public cresc cu 15% faţă de octombrie, salariul minim urcă la 670 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei