Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI: Revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor

Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază că revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor şi de vulnerabilităţile sistemelor financiare, potrivit AFP.

"Riscurile se intensifică. Riscurile suverane şi un sistem financiar încă slab în multe economii avansate ridică probleme serioase pentru relansare. Creşterea globală a fost mai solidă decât s-a anticipat în prima jumătate a acestui an, însă ar putea încetini în al doilea semestru şi în prima jumătate a anului viitor", subliniază FMI.

Instituţia avertizează că procesul de relansare a rămas fragil în economiile avansate, în condiţiile în care companiile private se luptă să-şi revină după ce guvernele au retras măsurile de stimulare.

"În pofida unor îmbunătăţiri în 2010, perspectiva fiscală pe termen mediu în economiile avansate din G20 rămâne problematică. În economiile emergente, perspectiva de creştere rămâne solidă, deşi activitatea încetineşte spre niveluri mai sustenabile", menţionează Fondul.

Instituţia atrage atenţia, totodată, asupra problemelor de finanţare ale statelor europene, care încearcă să atragă fonduri prin emisiuni de obligaţiuni.

"Datoriile suverane scadente în a doua jumătate a acestui an şi în 2011 din economiile vulnerabile din zona euro depăşesc 400 de miliarde de dolari. Pentru refinanţarea datoriilor, aceste state se vor confrunta cu concurenţa celorlalte economii avansate", notează FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI: Revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI: Revenirea economiei globale ar putea fi afectată de nivelurile ridicate ale datoriilor statelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei