Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impozitele pentru mai multe case şi maşini puternice vor fi menţinute la un nivel ridicat şi în 2011

Impozitele pentru proprietarii de mai multe case şi pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, majorate substanţial începând cu 1 iulie 2010, vor fi menţinute la acest nivel ridicat şi pe parcursul anului 2011, Guvernul mizând astfel pe încasări totale de circa 500 milioane lei.

Intenţia Guvernului de a menţine impozitele pentru mai multe locuinţe deţinute în proprietate şi maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc la un nivel ridicat şi în 2011 este prezentată în actul normativ prin care Executivul a majorat aceste taxe.

Documentul relevă în mod clar că aceste impozite vor fi menţinute la un nivel majorat atât în 2010, cât şi în 2011, incluzând şi estimările de încasări aferente.

Astfel, Guvernul estimează că prin impunerea unui impozit majorat pentru persoanele cu mai multe case va obţine venituri de 49 milioane lei în 2010 şi 101 milioane lei în 2011, iar din taxarea suplimentară a proprietarilor de maşini cu peste 2.000 cmc va încasa 110 milioane lei în 2010 şi 227 milioane lei în 2011.

Impozitul pe clădiri va fi datorat indiferent de destinaţia acesteia, conform actului aprobat de Executiv.

Până în prezent, statul aplica un impozit majorat dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, dar "care nu sunt închiriate unei alte persoane".

Majorarea impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice care au în proprietate mai multe clădiri în afara celei de domiciliu, precum şi a impozitului pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrică mare este justificată de Guvern prin faptul că măsurile adoptate până în prezent s-au dovedit insuficiente pentru menţinerea deficitului bugetar şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de România cu organismele internaţionale.

În şedinţa de săptămâna trecută, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

În prezent, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitele pentru mai multe case şi maşini puternice vor fi menţinute la un nivel ridicat şi în 2011.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impozitele pentru mai multe case şi maşini puternice vor fi menţinute la un nivel ridicat şi în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei