Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan estimează şomajul la 7,5% la sfârşitul anului, după o uşoară creştere în următoarele 2 luni

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat, ieri, la Vaslui, că şomajul în România va scădea, până la sfârşitul acestui an, la 7,5%, după ce, în următoarele două luni, va mai înregistra o uşoară creştere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent, ieri, la Vaslui, într-o vizită de lucru, ministrul Mihai Şeitan a afirmat că scăderea şomajului se va face simţită în a doua jumătate a anului, atunci când vor începe lucrările mari de investiţii, în special cele cu fonduri de la stat. Până atunci, rata şomajului va mai creşte puţin, fiind estimată la 8,5%, faţă de 8,3% cât este în prezent, susţine ministrul Muncii.

"Şomajul o să mai crească încă vreo două luni, până prin mai - iunie, când vor începe marile investiţii. În aceste condiţii, în partea a doua a anului, o să se vadă o scădere a şomajului, astfel încât, până la sfârşitul anului, va ajunge la 7,5%, adică acelaşi nivel din decembrie 2009. Acest aspect mă face să cred că suntem pe o cale bună", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Mihai Şeitan.

Ministrul Muncii consideră că România stă bine în privinţa ratei şomajului în raport cu ce celelalte state membre ale Uniunii Europene, în condiţiile în care ţara noastră este sub media comunităţii.

"Avem o situaţie relativ bună, raportat la nivelul UE, România fiind cu două procente sub media şomajului din comunitate. Aşa că toată lumea are probleme cu şomajul, nu numai noi", a conchis Şeitan.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajul în luna februarie a acestui an a continuat să crească, ajungând la 8,3 la sută, faţă de 8,1 la sută în luna precedentă şi 5,3 la sută în februarie 2009.

Numărul total al şomerilor înregistraţi în luna februarie a fost de 762.375 de persoane, din care 311.541 femei, rata şomajului în rândul lor fiind de 7,4 la sută.

Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 468.863 sunt indemnizaţi, iar 293.512 neindemnizaţi.

Cele mai mari rate ale şomajului s-au înregistrat în judeţele: Mehedinţi (14,6 la sută), Vaslui (14,2 la sută), Alba şi Teleorman (câte 13 la sută), Dolj (12,9 la sută), Ialomiţa (12,8 la sută), Covasna (12,4 la sută), Galaţi (12,3 la sută), Gorj şi Harghita (câte 11,5 la sută), Caraş Severin (11,1 la sută), Hunedoara şi Sălaj (câte 10,9 la sută), Buzău (10,2 la sută), Călăraşi (9,9 la sută), Argeş, Neamţ şi Olt (câte 9,7 la sută), Prahova (9,4 la sută), Braşov, Dâmboviţa şi Tulcea (câte 9,2 la sută), Bacău şi Bistriţa (câte 9,1 la sută).

Judeţele cu cele mai mici rate ale şomajului, sub procentul înregistrat la nivel naţional sunt: Ilfov (2,7 la sută), Timiş (4,6 la sută), Bihor (6,3 la sută), Cluj (6,7 la sută), Arad şi Maramureş (câte 6,9 la sută), Satu-Mare (7 la sută), Constanţa (7,3 la sută), Iaşi (7,9 la sută), Vrancea (8 la sută), Botoşani şi Giurgiu (câte 8,1 la sută).

În Bucureşti, rata şomajului în luna februarie a fost de 2,4 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan estimează şomajul la 7,5% la sfârşitul anului, după o uşoară creştere în următoarele 2 luni.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan estimează şomajul la 7,5% la sfârşitul anului, după o uşoară creştere în următoarele 2 luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei