Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul scade din nou limitele în care autorităţile locale pot contracta fonduri rambursabile

Guvernul va restrânge, pentru al doilea an consecutiv, cu 36% limitele maxime în care autorităţile locale pot contracta fonduri rambursabile în acest an pentru proiecte care nu beneficiază de fonduri UE, de la 2,5 miliarde lei la 1,6 miliarde lei, cea mai mică ajustare fiind operată la judeţe.

Limitele maxime pentru contractarea de împrumuturi de la bănci sau prin emisiuni de obligaţiuni au scăzut pentru comune de la 457,5 milioane lei la 275,4 milioane lei (-40%), pentru oraşe de la 191 milioane lei la 119 milioane lei (-37%), pentru municipii de la 850 de milioane lei la 545 milioane lei (-35,88%), pentru judeţe de la 287 milioane lei la 223 milioane lei (-22%) şi pentru Bucureşti de la 714,5 milioane lei la 436,4 milioane lei (-39%).

De asemenea, Guvernul va restrânge limita maximă a tragerilor efective din acest an de la 1,7 miliarde lei la 1,3 miliarde lei, respectiv cu 24%. Spre deosebire de anul trecut, Guvernul nu va stabili şi limitele privind tragerile pentru fiecare categorie de autoritate locală.

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în limitele prevăzute nu se includ finanţările rambursabile pentru prefinanţarea şi/sau cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv cele cuprinse în programul HIPERB, şi tragerile din aceste finanţări rambursabile, contractate sau care urmează a fi contractate de către unităţile administrativ-teritoriale.

Limitele pe categorii sunt aplicabile cererilor pentru autorizare ale autorităţilor administraţiei publice locale, înregistrate până la data de 31 august 2010 la secretariatul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale. După această dată, Comisia de autorizare a împrumuturilor locale autorizează finanţările rambursabile care urmează a fi contractate de unităţile administrativ-teritoriale, în ordinea înregistrării cererilor pentru autorizare, cu încadrarea în suma rămasă disponibilă.

Potrivit documentului, limitările sunt necesare pentru încadrarea deficitului bugetar în ţinta stabilită. Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional reducerea deficitului bugetar în acest an la 5,9% din PIB, de la 7,4% din PIB în 2009, cât reiese din ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică şi MFP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul scade din nou limitele în care autorităţile locale pot contracta fonduri rambursabile.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul scade din nou limitele în care autorităţile locale pot contracta fonduri rambursabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei