Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul guvernamental anticriză va include ajutoare de stat pentru industria auto

Programul cu măsuri anticriză care urmează să fie adoptat de către Guvern va include şi ajutoare de stat pentru industria auto, ca măsuri de urgenţă, a declarat, ieri seara, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan.

El a participat, ieri, la discuţia dintre reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai sindicatelor şi ai patronatelor legată de pachetul de măsuri anticriză şi proiectul de buget pentru 2009.

Pachetul de măsuri anticriză prevede, pentru industria auto, reducerea impozitului pe profitul investit în dezvoltarea capacităţilor de producţie de componente auto, precum şi acordarea unor facilităţi fiscale, ca amânarea la plată cu şase luni a TVA şi achitarea TVA la încasarea facturii.

Documentul face referire la susţinerea producătorilor de autoturisme şi de componente auto în vederea modernizării producţiei şi tehnologiilor, "bonificări financiare" pentru investiţiile în capacităţi noi, începerea programului de casare a vehiculelor uzate, cu câte o primă de casare de 800 euro pentru 60.000 vehicule, "facilitarea accesului la credite atât pentru investiţii în sector, cât şi a utilizatorilor de autoturisme prin bonificarea dobânzii", scurtarea procesului de analizare şi promovare a proiectelor de accesare a fondurilor structurale.

Pentru derularea programului de casare a 60.000 maşinilor uzate cu o primă de 800 euro/automobil este estimat un minus bugetar de 0,2 miliarde lei (0,03% din PIB), iar pentru susţinerea producătorilor de autoturisme şi de componente auto la modernizarea productiei şi tehnologiilor au fost prognozate cheltuieli de 1,8 miliarde lei (0,31% din PIB).

În document se propune şi instituirea unei taxe de poluare anuală, în funcţie de gradul de poluare al autovehiculului, vechimea acestuia, capacitatea cilindrică, care să fie transferată către bugetele locale şi din care se estimează că vor fi obţinute 0,5 miliarde lei (0,086% din PIB).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul guvernamental anticriză va include ajutoare de stat pentru industria auto.
 Vizualizări articol: 361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul guvernamental anticriză va include ajutoare de stat pentru industria auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei