Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR ar putea să amâne, pe perioade scurte, plata ratelor la creditele clienţilor care intră în şomaj

Banca Comercială Română ar putea accepta să amâne plăţile de rate la creditele atrase de persoanele care îşi pierd locul de muncă, a declarat, ieri, directorul executiv al direcţiei dezvoltare afaceri şi produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

"Pentru cei care îşi pierd locul de muncă, am putea amâna pentru o perioadă foarte scurtă obligaţiile pe care le au aceştia faţă de bancă. Orice decizie în acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a spus Mititelu.

De asemenea, directorul BCR a arătat că banca va asigura suport tehnic şi consultanţă celor care vor întâmpina probleme temporare de administrare a lichidităţilor.

Potrivit lui Mititelu, pentru clienţii care au obligaţiile plătite la zi, contractele actuale de credit permit băncii să lungească scadenţele la împrumuturile în derulare, cu scopul de a micşora rata lunară de achitat.

Oficialul BCR a recunoscut că în ultimele luni s-a observat o creştere a restanţelor, care a fost cauzată de majorarea ratelor la creditele unde a expirat perioada promoţională de dobândă fixă, dar şi de creşterea costurilor de finanţare în euro şi lei, care au majorat dobânda la împrumuturi.

BCR a anunţat, ieri, că a modificat oferta de credite, introducând dobânda variabilă în funcţie de indicatorii ROBOR şi EURIBOR, odată cu eliminarea unor comisioane aferente produselor de creditare.

BCR a introdus pentru produsele de creditare o dobândă variabilă în funcţie de indicii de pe piaţa monetară ROBOR la trei luni şi la şase luni şi EURIBOR la şase luni, dar şi o dobândă fixă pe toată perioada de creditare pentru creditele de consum şi ipotecare, în euro şi lei.

În cazul creditelor de consum nesecurizate, BCR a eliminat comisionul de analiză de 50 de lei şi va aplica un singur comision iniţial, de 3%, la valoarea creditului.

Pentru acelaşi tip de credite, banca a eliminat şi comisionul de administrare lunar, de 0,05%, şi va aplica un singur comision lunar, de urmărire a riscurilor, de 0,35% din valoarea iniţială a împrumutului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR ar putea să amâne, pe perioade scurte, plata ratelor la creditele clienţilor care intră în şomaj.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCR ar putea să amâne, pe perioade scurte, plata ratelor la creditele clienţilor care intră în şomaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei