Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu:

Ministerul Muncii a propus ca salariile bugetarilor să crească din aprilie

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Muncii a propus, în cadrul Comisiei de muncă, creşterea salariilor tuturor bugetarilor, începând din trimestrul al-II-lea, respectiv din aprilie, fără a preciza un procent.

"În sectorul bugetar, ajustarea salariilor se va face în funcţie de creşterea prognozată a preţurilor de consum şi va fi aplicată din semestrul doi al anului 2009. În a doua parte a lui 2009 se va asigura o creştere a salariilor corespunzătoare cu creşterea productivităţii mucii", a precizat Hossu, citând din propunea Ministerului Muncii.

Reprezentanţii sindicatelor, patronatelor şi Guvernului au constituit trei comisii de lucru pe economie, finanţe şi muncă, pentru a definitiva un pachet concret de măsuri urgente anticriză până în 22 ianuarie.

Bogdan Hossu a declarat, luni, la finalul întâlnirii de la Ministerul Finanţelor, că, începând de marţi, cele trei comisii vor începe să lucreze, astfel încât până în 22 ianuarie să fie stabilite măsurile anticriză.

"Una dintre comisii se va ocupa de salarii. Trebuie păstrată puterea de cumpărare, dar şi pieţele externe, trebuie să existe un echilibru", a precizat Hossu.

Sindicaliştii au spus că nu au discutat, la întâlnirea de luni, nimic concret despre creşteri salariale, deoarece bugetul de stat nu a fost aprobat.

La rândul său, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că reprezentanţii Guvernului nu au spus nimic despre buget. "Ştim doar că nu sunt suficienţi bani şi că există un deficit de cinci la sută", a spus Marica.

Liderul Sed Lex şi-a susţinut afirmaţiile anterioare spunând că trebuie plafonate salariile foarte mari ale bugetarilor şi crescute cu cel puţin 50 la sută veniturile celor 399.000 de bugetari care câştigă sub 700 de lei.

Sindicaliştii şi patronatele critică bancherii că nu se implică în susţinerea economiei reale, preferând poziţii speculative şi încercând să mute riscul şi garanţiile către Guvern şi Banca Naţională a României (BNR), a declarat, luni, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Dimensiunea, amploarea şi modul de manifestare al crizei economice impune o colaborare a autorităţilor cu toţi cei care sunt afectaţi, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, la începutul întâlnirii cu sindicatele şi patronatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii a propus ca salariile bugetarilor să crească din aprilie.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii a propus ca salariile bugetarilor să crească din aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei